Πολιτική
Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2003 12:05

Ανακαινίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου

Στην ανακαίνιση του μεγαλύτερου μέρους της σιδηροδρομικής γραμμής της Πελοποννήσου προχωρά ο ΟΣΕ, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου δικτύου το οποίο είναι παλιό και κατά συνέπεια κρίνεται ανεπαρκές για τα σημερινά δεδομένα και τις απαιτήσεις του επιβατικού κοινού.

Τα τμήματα της σιδηροδρομικής γραμμής που θα ανακαινιστεί, είναι συνολικού μήκους 179 χλμ. και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 40,5 εκατ.ευρώ.

Στο μεγαλύτερο μέρος γίνεται πλήρης αντικατάσταση της επιδομής γραμμής,δηλαδή νέοι στρωτήρες από μπετόν, νέες σιδηροτροχιές (συνεχώς συγκολλημένες) και σύγχρονο υλικό συνδέσεως, ενώ παράλληλα θα γίνουν ανάλογες εργασίες αλλαγής γραμμών εντός των σιδηροδρομικών σταθμών,με νέες αποβάθρες και άλλα έργα υποδομής.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα αυξηθεί η μέση ταχύτητα των αμαξοστοιχιών και κατά συνέπεια θα μειωθεί σημαντικά ο χρόνος της διαδρομής. Έτσι σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα στον άξονα Αθήνα– Κόρινθος–Τρίπολη–Καλαμάτα θα καταστήσουν τον σιδηρόδρομο ανταγωνιστικό με τις υπόλοιπες επιβατικές μεταφορές.

Συγκεκριμένα με το INTERCITY η διαδρομή Αθήνα–Τρίπολη θα γίνεται σε 2 ώρες και 20 λεπτά, από 3,5 ώρες που είναι σήμερα και Αθήνα–Καλαμάτα σε 4 ώρες, έναντι 5 ωρών και 35 λεπτών που είναι τώρα.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων