Κόσμος
Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013 21:56

Λος Άντζελες: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη πρώην αστυνομικού

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές του Λος Άντζελες για τη σύλληψη 33χρονου πρώην αστυνομικού, ο οποίος είναι ύποπτος για το φόνο τριών ανθρώπων.

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές του Λος Άντζελες για τη σύλληψη 33χρονου πρώην αστυνομικού, ο οποίος είναι ύποπτος για το φόνο τριών ανθρώπων.

Μεταξύ των θυμάτων, βρίσκεται και πρώην συνάδελφος του υπόπτου.

Ο Κρίστοφερ Ντόρνερ φέρεται να τραυμάτισε θανάσιμα έναν αστυνομικό και λιγότερο σοβαρά άλλους δύο σε ανταλλαγή πυροβολισμών την Πέμπτη το πρωί.

Αναζητείται επίσης ως ύποπτος για τη δολοφονία ζευγαριού το περασμένο σαββατοκύριακο.

Ο Κ. Ντόρνερ φέρεται να έχει συγγράψει κάποιου είδους «μανιφέστο», στο οποίο περιλαμβάνονται απειλές, μεταξύ άλλων, και κατά αστυνομικών οι οποίοι υπηρετούν στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο ύποπτος υπηρέτησε στην πόλη μεταξύ 2005 και 2008, ωστόσο αποπέμφθηκε από το σώμα λόγω ψευδών δηλώσεων στοιχείων στις οποίες προέβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, ο Ντόρνερ είχε δικαστική διαμάχη με τον πατέρα της 28χρονης Μόνικα Κουάν, η οποία δολοφονήθηκε το σαββατοκύριακο, μαζί με τον 27χρονο αρραβωνιαστικό της.

Οι Τάιμς του Λος Άντζελες αναφέρουν επίσης ότι οι αστυνομικοί που δέχθηκαν επίθεση το πρωί προστάτευαν άτομο το οποίο αναφερόταν ως στόχος στο «μανιφέστο» του Ντόρνερ.

Οι δύο τραυματίες αστυνομικοί βρίσκονται στο χειρουργείο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κοντά στο αεροδρόμιο του Σαν Ντιέγκο, βρέθηκε αστυνομικό σήμα και ταυτότητα η οποία ανήκει στον Κρίστοφερ Ντόρνερ.

Οι αρχές έχουν ζητήσει τη βοήθεια των πολιτών για τον εντοπισμό του 33χρονου άνδρα, προειδοποιούν ωστόσο ότι δεν πρέπει να προσεγγιστεί, καθώς είναι πιθανότατα οπλισμένος και επικίνδυνος.

Το «μανιφέστο» του υπόπτου εκτείνεται σε περίπου 11.000 λέξεις και περιέχει, εκτός από απειλές προς πρώην συναδέλφους του, σκέψεις για την παιδική του ηλικία.

Το κείμενο καταλήγει σε θετικές μνείες για προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, μεταξύ άλλων για τον κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι και για τον ηθοποιό Μπιλ Κόζμπι.