Πολιτική
Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2003 21:06

Ανεπίσημα πρακτικά δίκης 17Ν (05/06/2003) Μέρος 6/8

Β.ΜΑΡΚΗΣ: Να μη με διακόπτετε παρακαλώ.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Και λυπάμαι γιατί είναι ένας έγκυρος Εισαγγελέας και δεν δέχομαι να μου λέει ότι προσπαθώ να υφαρπάξω απόφαση. Έχει υπερβεί το μέτρο της κοσμιότητας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Εισαγγελέας έχει την ευθύνη αυτών που λέει.

Β.ΜΑΡΚΗΣ: Ακούστε με και είμαι βέβαιος ότι όταν θα με ακούσετε, θα ανακαλέσετε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακάλεσα να μην λέγονται βαριά λόγια.

Β.ΜΑΡΚΗΣ: Ακούστε κύριε Πρόεδρε σας παρακαλώ. Στην έκθεση την οποία έχουμε όλοι μας μπροστά μας, αναφέρονται τρεις παραγγελίες για την διενέργεια γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης. Υπάρχει η πρώτη, η υπ’ αριθμ. 632Φ, 6563 172/22-7-2002, που έχει το περιεχόμενο το οποίο σας ανέφερε ο κ. συνήγορος.

Και πράγματι περιορίζεται σ’ αυτά τα τρία που βρέθηκαν στο σπίτι του κ. Τζωρτζάτου. Δίπλα όμως απ’ αυτή και αμέσως συνέχεια, και γι’ αυτό είπα την λέξη που είπα?

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπορεί όμως να του διέφυγε μην το λέμε?

Β.ΜΑΡΚΗΣ: Είναι δυνατόν να μου διέφυγε κύριε Πρόεδρε; Πώς αφού είναι το επόμενο έγγραφο. Υπάρχει η παραγγελία 638Φ, 656 172 από 23.7.2002, με το οποίο διαβιβάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες και στο εργαστήριο γραφολογίας, το σύνολο των στοιχείων που βρέθηκαν στην Πάτμου. Και υπάρχει ειδική παραγγελία, αναφέρεται στο έγγραφο αυτό η πρώτη σελίδα του καταλόγου των εγγράφων και η τελευταία. Δηλαδή που να αναφέρεται ο αύξων αριθμός 1 και η πρώτη σελίδα φθάνει μέχρι τον αύξοντα αριθμό 12 και εν συνεχεία, η τελευταία σελίδα που είναι η σελίδα 92 που είναι το τελευταίο πειστήριο με αύξοντα αριθμό 1251.

Και λέει: «παρακαλούμε όπως τα αρμόδια τμήματα της υπηρεσίας σας, προβούν στις απαραίτητες εργαστηριακές συγκριτικές εξετάσεις των πειστηρίων, αρμοδιότητάς τους και με σχετικές εκθέσεις μας γνωρίσουν το δυνατόν συντομότερο τα εργαστηριακά. Σε αυτό δε το έγγραφο επισυνάπτεται η σελίδα 3 της κατάστασης των πειστηρίων, που αναφέρει το υπ’ αριθμόν 57 πειστήριο που αφορά την υπόθεση. Εκτός απ’ αυτό όμως, υπάρχει και μια τρίτη παραγγελία, την επόμενη ημέρα, που λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα και αφορά τα ευρήματα της Δαμάρεως.

Δεν είχε λοιπόν μια παραγγελία. Γιατί αν είχε μια παραγγελία θα είχε δίκιο ο κ. Μυλωνάς, αλλά υπήρχαν, τρεις παραγγελίες, για να κοιτάξουν όλα τα ευρήματα και να συντάξουν έκθεση. Αυτό έπρεπε να μας πει ο κ. Μυλωνάς.

Ι.ΜΥΛΩΝΑΣ: Σας παρακαλώ κύριε Πρόεδρε, δεν μπορεί να δημιουργούνται εντυπώσεις, θα το πω κομψά, γιατί σέβομαι τον κ. Εισαγγελέα. Παρακαλώ έχω το λόγο επί της ουσίας;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχετε το λόγο βέβαια.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Είναι σαφές λοιπόν ότι από το πρώτο σχετικό έγγραφο, δεν υπάρχει κανένα αίτημα για έλεγχο των πειστηρίων. Είναι επίσης σαφές ότι και από το 3ο έγγραφο δεν αφορά την περίπτωσή μας, γιατί αναφέρεται στην Δαμάρεως. Ας δούμε τώρα τι λέει αυτό αυτό το δεύτερο έγγραφο που υπάρχει στη δικογραφία.

Υπάρχει μια εντελώς γενικόλογη διατύπωση που λέει ότι, διενεργήθηκε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα στο προαναφερόμενο διαμέρισμα, όπου περισυνελέγησαν τα παρακάτω αναφερόμενα αντικείμενα-πειστήρια, εδώ μας διευκρίνισε ο κ. Εισαγγελέας ότι αυτό που είναι ως 3 σελίδα μετά την σελίδα 92, αποτελεί την τρίτη σελίδα αυτού του εγγράφου, ας το δεχθώ, παρόλο που επάνω λέει κατάσταση πειστηρίων και με κάνει ίσως να θεωρήσω ότι είναι από άλλο έγγραφο, δεν θα μείνω όμως εκεί προς το παρόν, θα πάω στο τέλος αυτού του εγγράφου είναι στην σελίδα 92.

Που λέει εντελώς γενικά, ότι κάντε κάποιες έρευνες, πουθενά δεν γίνεται λόγος για έρευνα γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης και πουθενά δεν γίνεται λόγος για τον κ. Τζωρτζάτο?

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Απευθύνεται όμως στο Τμήμα Γραφολογίας, το έστειλε στο Εργαστήριο Γραφολογίας, τι άλλο να του έλεγε, να κάνουμε έρευνα αποτυπωμάτων;

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Δηλαδή θα δεχθούμε ότι μια εντελώς γενικόλογη διατύπωση, με την οποία αποστέλλονται 1251 πειστήρια και εντελώς γενικόλογα γίνεται λόγος ?.παρακαλώ κύριε Πρόεδρε δεν έχω τελειώσει.

Θα δεχθούμε λοιπόν ότι η γενικόλογη διατύπωση, παρακαλούμε όπως τα αρμόδια τμήματα, τα 6 ή 7 που μας είπε ο κ. πραγματογνώμονας, προωθούν στις απαραίτητες εργαστηριακές συγκριτικές εξετάσεις των πειστηρίων αρμοδιότητάς τους και μας γνωρίζουν τα εργαστηριακά συγκριτικά αποτελέσματα των ερευνών τους, ότι αυτή η γενικότατη διατύπωση που αναφέρεται σε όλα και σε τίποτα, αυτό σημαίνει διενεργείστε γραφολογική πραγματογνωμοσύνη για τον Τζωρτζάτο; Υποτιμάται η κοινή μας λογική κύριε Πρόεδρε. Αυτό είναι ένα γενικότατο έγγραφο με το οποίο έχουν?

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Προσέξτε η κοινή λογική μην υποτιμάτε και με άλλα πράγματα. Λέει ο Αριστοτέλης η κοινή λογική είναι η λογική του συνόλου των ανθρώπων. ¶λλος της πλειοψηφίας, άλλος των επαϊόντων. Διαβάστε το εκεί πέρα στα Τοπικά τα λέει, τα έχει γράψει έτσι.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Το θέμα αυτού του εγγράφου είναι η αποστολή των πειστηρίων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η κοινή λογική λέει τι;

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Η κοινή λογική λέει ότι όταν υπάρχει συγκεκριμένη παραγγελία για γραφολογική πραγματογνωμοσύνη όπως είναι στην πρώτη περίπτωση, δεν μπορεί με ένα γενικό έγγραφο που αποστέλλουμε 1251 πειστήρια να λέμε ότι ναι, που δεν υπάρχει ούτε καν η μνήμη της λέξεως κάντε γραφολογική πραγματογνωμοσύνη, να λέμε ότι από αυτό το γενικό κείμενο, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ναι, κάντε και γραφολογική πραγματογνωμοσύνη για τον Τζωρτζάτο;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κάντε ερωτήσεις στον μάρτυρα παρακαλώ. Αυτά έχουμε επιφυλαχθεί να τα συζητήσουμε.

(Διαλογικές Συζητήσεις)

Ι.ΜΥΛΩΝΑΣ: Όχι κύριε Πρόεδρε σ’ αυτό έχει δίκιο ο κ. Εισαγγελέας, πρέπει να αποφανθείτε. Γιατί το αίτημά μου είναι σαφές, υπάρχει μια πραγματογνωμοσύνη που υπερβαίνει το αίτημά της.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μάλιστα. Απορρίπτει την σχετική ένσταση γιατί υπάρχει παραγγελία.

Ι.ΜΥΛΩΝΑΣ: Κύριε Πρόεδρε θα μου επιτρέψετε να σημειώσω, είναι ένα νέο ρεκόρ του Δικαστηρίου σας, σε λιγότερο από ένα λεπτό, αποφανθήκατε?.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας παρακαλώ πάρα πολύ, τον βαθμό ευφυίας των ανθρώπων και την εμπειρία δεν είστε άξιος να την κρίνετε. Σας απαντάω.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Αν νομίζετε ότι το Δικαστήριο δεν κρίνεται για τις αποφάσεις που λαμβάνει, λυπάμαι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κατάμουτρα δεν το κρίνουν το Δικαστήριο, σας παρακαλώ λοιπόν να είστε ευγενέστερος στο Δικαστήριο όπως και εγώ είδατε, να μου λέτε αμέσως εσείς εδώ πέρα ότι είναι ρεκόρ κλπ, αυτά είναι καταφρονητικά κύριε για το Δικαστήριο.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Ναι κύριε Πρόεδρε όταν σε τριάντα δευτερόλεπτα αποφασίζετε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν σας ακούμε τόση ώρα; Τριάντα δευτερόλεπτα δηλαδή πέρασαν από το μυαλό μας όλα; Τι θέλατε να ανοίξω βιβλία γι’ αυτό το πράγμα το αλφαβητάριο; Σας παρακαλώ, εάν δεν τα καταλαβαίνετε μόνος σας, ποια είναι αλφαβητάριο και ποια είναι δύσκολα, δεν σας φταίω εγώ.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Αν για λόγους σκοπιμότητας δεν θέλετε να αξιολογήσετε νομικά επιχειρήματα, τότε τι να σας πω;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η σκοπιμότητα είναι έξω από το Δικαστήριο και ίσως μόνο στο δικό σας το μυαλό είναι η σκοπιμότητα, σε μας δεν είναι, δεν υπάρχει.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Όταν η προδικασία έχει γίνει με τέτοιο τρόπο, έρχεστε εσείς?.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν με ενδιαφέρει κύριε τι κάνετε για την προδικασία, εμείς εδώ πέρα κάνουμε τη δουλειά μας.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Όταν δεν τηρείται κανένας δικονομικός κανόνας?.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κανένας δικονομικός κανόνας; Έτσι λέτε εσείς. Είδατε τι σας είπε ο Εισαγγελεύς; Εγώ σας προστάτευσα. Σας παρακαλώ να είστε ευγενέστερος με τον δικαστή.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Δεν νομίζω ότι είμαι εγώ αυτός που δεν είναι ευγενής κύριε Πρόεδρε, χρησιμοποιώ πάντοτε πολύ προσεκτικές εκφράσεις.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας βλέπω, πάρα πολύ προσεκτικές και λυπάμαι πάρα πολύ. Ρωτήστε παρακαλώ, καθίστε για να συνεχίσουμε τη δουλειά μας, δεν θα μας εμποδίσετε να κάνουμε τη δουλειά μας εσείς.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Η άσκηση των υπερασπιστικών δικαιωμάτων δεν συνιστά παρεμπόδιση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η κατάχρηση όμως συνιστά, σας παρακαλώ πολύ.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κύριε μάρτυς, ευρέθη μια ταυτότητα αστυνομική του κατηγορουμένου Αλεξάνδρου Γιωτοπούλου, με το όνομα Μιχάλης Οικονόμου.

(Διαλογικές Συζητήσεις)

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Παρακαλώ, αυτή η ταυτότης κύριε μάρτυς είναι πλαστή. Δεν λέγεται έτσι ο κατηγορούμενος λέγεται Αλέξανδρος Γιωτόπουλος. Παρακαλώ πείτε εις το Δικαστήριο γι’ αυτή την ταυτότητα.

Ι.ΜΑΚΡΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, αυτή η ταυτότητα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Εργαστηρίου Γραφολογίας. Έχει εξεταστεί από το Εργαστήριο Διερεύνησης της Πλαστότητας των Εγγράφων και των Εντύπων. Είναι ένα άλλο Εργαστήριο αρμόδιος είναι ο κ. Μενεξής Νικήτας ο υποδιευθυντής.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κύριε Πρόεδρε επί του θέματος τούτου ακριβώς, παρακαλώ να εξετάσετε τον κ. Νικήτα. Μόνο αυτό τίποτα άλλο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εδώ θέλετε να τον ρωτήσετε κάτι τον μάρτυρα για την δουλειά του, ρωτήστε τον και να σηκωθεί να φύγει. Μου έχετε κολλήσει όλη τη διαδικασία εδώ πέρα, σας παρακαλώ.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, το θέμα της ταυτότητας του κατηγορουμένου Γιωτόπουλου, συνδέεται και με την ενοχή ή όχι του κατηγορουμένου Καρατσώλη. Είναι δε στοιχείον άκρως σημαντικό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ωραία όταν τελειώσουμε με τον μάρτυρα φέρετε το θέμα και ζητήστε το.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Η αιτία για την οποία απευθύνομαι σε σας, ζητώ μόνο για το σημείο αυτό να καταθέσει ο μάρτυρας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Υπάρχει εδώ ο μάρτυς, είναι εδώ;

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Ναι κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όταν τελειώσει τούτος όμως, κύριε Εισαγγελεύ γιατί θέλετε να τα μπερδεύουμε όλα τα ζητήματα μαζί; Εδώ έχουμε ένα μάρτυρα εν εξελίξει εξέταση. Σας παρακαλώ όταν θα τελειώσει αυτός θα δούμε, δεν είναι ανάμικτο τίποτα για μένα. Αν τα έχουν όλοι ανάμικτα, εγώ δεν τα έχω, εγώ έχω ένα μάρτυρα και παρακαλώ πολύ.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Όλα ερευνούνται.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι αλλά ερευνούνται με μια σειρά.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: ?τι συμβαίνει εάν οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι ή αθώοι;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Εισαγγελεύ έχουμε ερωτήσεις στον μάρτυρα ή δεν έχουμε; Να σηκωθεί να φύγει. Αν νομίζετε εσείς ότι θα χαλάσουμε εδώ τη διαδικασία, εμένα δεν με ενδιαφέρει. Έχετε το λόγο να ρωτήσετε το μάρτυρα και όταν τελειώσει αυτός, προτείνετε όποιον άλλο θέλετε, δεν λέω όχι εγώ.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Επειδή προέκυψε κύριε Πρόεδρε. Εν πάση περιπτώσει εγώ δεν θέλω να σας στενοχωρήσω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι να με στενοχωρήσετε, εδώ πέρα σήμερα γίνεται διαδικασία έτσι; Τελείωσε ο μάρτυρας, πηγαίνετε στο καλό. Θέλετε να ερωτήσετε τίποτα για τον κ. Τζωρτζάτο; Φέρτε εκείνο το κείμενο της Γραφολογικής, εκείνο το κείμενο που έγραψε με τα χέρια του. Ορίστε αυτό είναι; Την συνδεσμολογία και δώστε μου και τα γραπτά αυτά που έχετε στην έκθεση. Ένα σχεδιάγραμμα και ένα γραπτό, να δούμε αν μοιάζουν τα γραπτά αυτού του ανθρώπου, αυτά ψάχνουμε και φάγαμε όλο το πρωί με παραφιλολογίες.

Δώστε μου τώρα και το προς σύγκριση έγγραφο παρακαλώ. Ελάτε εδώ να δείτε. Ένα «λάμδα› το βλέπω διαφορετικά να γίνεται. Μάλιστα το επεσήμανε και ο συνήγορος, το είχα προσέξει και εγώ, δικαιολογούνται αυτά τα πράγματα για κοιτάξτε, που λέει Αιγάλεω, το «λάμδα› όπως είναι στη γραφή που έκανε ο κ. Τζωρτζάτος αν δικαιολογούνται αυτά τα πράγματα, γιατί είναι ένα βασικό γράμμα που έπεσε αμέσως το μάτι μας.

Ι.ΜΑΚΡΗΣ: Εάν δικαιολογείται να έχουμε κάποια; Βεβαίως δικαιολογείται. Καταρχάς δεν έχουμε διαφορά στο «λάμδα› γιατί εάν δείτε το «λάμδα› εκεί που λέει?σε όλες τις επαφές?.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι για να δούμε, δείξτε τα μου και εμένα για να ξέρω τι γίνεται. Δεν βλέπετε διαφορές δηλαδή εσείς;

Ι.ΜΑΚΡΗΣ: Ότι ένας άνθρωπος μπορεί να έχει δυο και τρεις ποικιλίες στο τρόπο που χαράσσει τα γράμματά του είναι γεγονός. Εγώ έχω δηλαδή δύο «λάμδα› που κάνω. Μπορεί στο δείγμα μου να βρω το ένα «λάμδα› από τα δυο, δεν σημαίνει ότι το άλλο είναι διαφορετικά. Είναι ποικιλία του ιδίου ατόμου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εμείς είμαστε βέβαιοι τώρα ότι αυτό που γράφτηκε εδώ, είναι το ίδιο με εκείνο που βρέθηκε στο σχεδιάγραμμα. Το σχεδιάγραμμα το είδε κανένας ειδικός;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Είναι από το ίδιο χέρι θέλετε να πείτε, μάλιστα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ?ΟΙ διάφορες κλπ είναι δυνατόν να έχουν συνταχθεί από ειδικό αυτά τα πράγματα, βλέπω εκεί αρνητικό. Κάτι έχω δει.

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Δεν το γνωρίζω εγώ αυτό κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν τα ξέρετε αυτά, γιατί οφείλω και εγώ να τα ερευνώ όλα, όλα τα ψάχνω.

Κύριε Εισαγγελεύ έχουμε να ρωτήσουμε τίποτα άλλο; Ορίστε γενική ερώτηση.

Π.ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Για πείτε μου κύριε μάρτυς, σημείωσα αυτό που είπε προηγουμένως ότι η γραφή πρέπει να είναι εκτενής και να έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά. Καταρχήν θα έρθω στο δεύτερο, όταν λέτε ποιοτικά χαρακτηριστικά τι εννοείτε;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Να είναι πρωτότυπη. Θα σας απαντήσω σαν Γραφολόγος. Να έχει παράδειγμα τριχοειδείς συνδέσεις, να έχει πολλές συνδέσεις, να έχει μεταβαλλόμενη γραφική πίεση, κάτι το οποίο δεν φαίνεται με την εξέταση με τον οφθαλμό μόνο, θέλει στερεοσκοπικό μικροσκόπιο. Να έχει δηλαδή ροή, ρυθμό, αυτοματισμό, να μην έχει σταματήματα στα γράμματα κλπ. να είναι μια ρέουσα γραφή.

Π.ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Να ρωτήσω τώρα το εξής. Υπάρχουν γραφές που μπορούν να μην έχουν αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά έτσι όπως εσείς τα προσδιορίσατε εδώ πέρα;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Βεβαίως.

Π.ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι γράφουν χωρίς αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αυτό θέλετε να πείτε;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Υπάρχουν γραφές.

Π. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Οι γραφές οι οποίες στο συγκεκριμένο χρόνο που γράφτηκαν δεν έχουν αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά; Αυτό ήθελα να μου εξηγήσετε.

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Εάν μια γραφή είναι αυθόρμητη και δεν έχει γραφεί με την έννοια ότι αύριο μεθαύριο να το αμφισβητήσει κανείς, ή να γράφει απομιμούμενος την γραφή κάποιου άλλου ατόμου, αν είναι μια αυθόρμητη πηγαία γραφή, έχει οπωσδήποτε ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Π. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Έχει πάντα δηλαδή ποιοτικά χαρακτηριστικά κατά την άποψή σας, πάντα ή σχεδόν πάντα;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Σχεδόν πάντα. Εάν παράδειγμα είναι ένας άνθρωπος, για να σας πω που έγκειται το σχεδόν. Αν είναι ένας άνθρωπος που έχει πάθει ένα εγκεφαλικό, ή πάσχει από κάτι άλλο και δεν μπορεί να γράψει.

Π. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Τώρα ρωτάω και το πρώτο που είπατε. Όταν λέτε ότι πρέπει να είναι εκτενής, τι σημαίνει να είναι εκτενής; Γιατί βλέπω ότι παίρνετε κάποια στοιχεία που αποτελούνται από 5, 6, γραμμές, δυο ή τρεις λέξεις είναι δυνατόν να είναι εκτενείς;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Εδώ δεν πρόκειται γι αυτή τη περίπτωση.

Π. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Εγώ σας ρωτάω γενικά, δεν σας ρωτάω ειδικά. Εγώ θέλω να μου πείτε, δυο λέξεις είναι δυνατόν να είναι εκτενής γραφή;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Όχι δυο λέξεις.

Π. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Τρεις λέξεις;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Δεν είναι ποσοτικό ακριβώς, είναι συνδυασμός του ποσοτικού με το ποιοτικό.

Π. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Εγώ αυτό λέω, δυο με τρεις λέξεις. Επειδή βλέπω ότι όλες οι γραφές που λήφθηκαν από εκείνους τους κατηγορούμενους από τους οποίους λήφθηκαν, είναι πράγματι τρεις τέσσερις γραμμές κλπ. ¶ρα δυο τρεις λέξεις, είναι εκτενής γραφή;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Δυο τρεις λέξεις όχι.

Π. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Και κάτι ακόμα, πείτε μου και το εξής ακόμα. Είπατε ότι όλων αυτών των κυρίων κατηγορουμένων από τους οποίους πήρατε γραφή, έγινε ένας έλεγχος. Όσους δηλαδή δεν βρέθηκε γραφή τους, σημαίνει ότι πράγματι, σε όσων πήρατε γραφή?

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Δεν πήραμε εμείς σε κανέναν γραφή.

Π. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Ναι έχει ληφθεί από τις υπηρεσίες σας δεν λέω για σας, το είπατε αυτό πολύ σωστά ότι εσάς σας τα φέρανε, συμφωνώ μαζί σας. Εγώ θέλω αυτό, όσων τυχόν δεν βρέθηκαν γραφές στην Πάτμου, απ’ αυτών που πήρατε γραφή, σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα έτσι;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Μάλιστα.

Π. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Τίποτα.

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Τίποτα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θέλει κάτι ο κ. Τζωρτζάτος να δει, θέλετε να προηγηθεί; Θέλει να δει το πρωτότυπο, ελάτε κ. Τζωρτζάτο πλησιάστε λίγο, αν είναι δικό σας, ή αν δεν είναι, τι θέλετε να δείτε, θα μου πείτε.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Κύριε Πρόεδρε να πω κάτι, κάνατε μια εύστοχη επισήμανση, είναι ένα ξεχωριστό θέμα το γραφολογικό και είναι ένα ξεχωριστό θέμα η ουσία αυτού του σχεδιαγράμματος αν μπορεί να εφαρμοστεί. Επ’ αυτού παρακαλώ να συζητήσουμε αύριο που θα έρθει ο κ. Παπαδάκης που έχει ασχοληθεί με το θέμα. Δηλαδή τι δείχνουν αυτές οι συνδέσεις. Αυτό είναι κάτι ξεχωριστό. Σήμερα περιοριζόμαστε στο γραφολογικό μόνο. Ένα άλλο σκέλος είναι, τι δείχνουν αυτές τέλος πάντων οι συνδέσεις.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Συμφωνούμε. Μπορείτε να τον ρωτήσετε τον κ. μάρτυρα.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Κύριε Πραγματογνώμονα, έχετε υπογράψει μαζί με άλλους δυο την πραγματογνωμοσύνη. Τον κ. Γκάνα ή Γκανά και τον κ. Γκιόλα ή Γκιολιά. Τι ακριβώς σημαίνει αυτή η συνυπογραφή; Είχατε κάνει καταμερισμό εργασίας, πώς δουλέψατε οι τρεις σας;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Όσοι υπογράφουν στην κάθε πραγματογνωμοσύνη έχουν εργαστεί μαζί για την συγκεκριμένη πραγματογνωμοσύνη. Υπάρχει πραγματογνωμοσύνη που έχουμε υπογράψει τέσσερα άτομα.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Όταν λέτε έχουμε εργαστεί μαζί, εξηγήστε το λίγο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όλα τα στοιχεία όλοι, ή ένα ο ένας και ένα ο άλλος, αυτό σας ρωτάει.

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Όλα τα στοιχεία, όλοι μαζί.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Εξηγήστε λοιπόν παρακαλώ στο Δικαστήριο, πώς ακριβώς δουλέψατε από κοινού στη συγκεκριμένη πραγματογνωμοσύνη με τους άλλους δυο συναδέλφους σας.

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Σε αυτή τη συγκεκριμένη;

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Ναι του κ. Τζωρτζάτου 16 Μαϊου 2003.

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Κύριε Πρόεδρε όταν εργαζόμαστε είμαστε στο γραφείο μας, είμαστε όλοι μαζί, δεν δουλεύει ο ένας μόνος του το απόγευμα και ο άλλος μόνο του κλπ, είμαστε όλοι μαζί και κοιτώντας τα γραφολογικά χαρακτηριστικά, ο ένας έχει το πρωτότυπο, ο άλλος έχει φωτογραφίες και βλέποντας τα γραφολογικά χαρακτηριστικά συμφωνούμε από κοινού, ότι αυτό είναι έτσι; Είναι. Και εσύ το πιστεύεις αυτό; Και εγώ. Και εσύ; Και εγώ. Συνδέεται αυτό με εκείνο; Εσύ το βλέπεις; Το βλέπω. Το βλέπεις; Το βλέπω. Και εγώ είμαι αυτός ο οποίος συντονίζω, συλλογική εργασία έτσι ακριβώς.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Κάτι άλλο τώρα, όπως προκύπτει από την έκθεση της γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης, ουσιαστικά έχετε κάνει δυο σε ένα. Δηλαδή δυο πραγματογνωμοσύνες σε ένα έγγραφο. Προηγουμένως αναφερθήκαμε στο εάν αυτό είναι παραδεκτό ή όχι, δεν θα επανέλθω. Έχουμε λοιπόν δυο ξεχωριστές πραγματογνωμοσύνες. Η πρώτη ήταν πολύ συγκεκριμένη και ουσιαστικά αφορούσε, την καρτούλα αυτή με τον κοτσαδόρο. Ξέρετε περί τίνος ομιλώ.

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Μάλιστα.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Θέλω να πείτε στο Δικαστήριο, αυτό το πρώτο τμήμα αν θέλετε της πραγματογνωμοσύνης πότε το κάνατε μαζί με τους συναδέλφους σας, χρονικά.

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Ακριβώς την ημερομηνία δεν θυμάμαι.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Περίπου;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Δεν θυμάμαι. Όλα αυτά τα εξετάσαμε μαζί με όλα τα πειστήρια της Πάτμου.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Θέλω λίγο παραπάνω σαφήνεια. Δεν είναι δυνατόν επί 9 μήνες να κυοφορείται μια πραγματογνωμοσύνη και να μην μπορείτε να μας πείτε πάνω – κάτω πότε έγινε η έρευνα και εδώ μάλιστα μιλάμε για δυο ξεχωριστές έρευνες και αυτό έχει σημασία. Προς το παρόν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη καρτούλα που λέει Σάββας, Λευτέρης, 0977 κοτσαδόρος. Αυτή τη συγκεκριμένα κάρτα, φωτοτυπία της οποίας υπάρχει στην πραγματογνωμοσύνη. Πότε την ερευνήσατε.

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Δεν θυμάμαι.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Τον Ιούλιο; Τον Αύγουστο;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Δεν θυμάμαι.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Τον Σεπτέμβριο; Τον Οκτώβριο;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Δεν θυμάμαι.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Μα είναι δυνατόν να μην θυμάστε πότε δουλέψατε;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Και όμως είναι. Είναι τόσα πολλά τα έγγραφα που δεν θυμάμαι το καθένα πότε εξετάζεται.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν θυμάται είναι η απόφασή του.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Θα το αξιολογήσετε κ. Πρόεδρε.

Έρχομαι στο δεύτερο σκέλος της πραγματογνωμοσύνης που αφορά ένα πειστήριο. Αυτό το πειστήριο πότε ακριβώς εσείς το παραλάβατε, μιλάω γι’ αυτό που έχει τις ηλεκτρολογικές συνδέσεις.

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Αυτό έχει έρθει εισερχόμενο στο εργαστήριό μας από την εξερεύνηση από την Πάτμου.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Πότε περίπου ήρθε σε εσάς;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Δεν θυμάμαι.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Βεβαίως όπως προκύπτει από το σχετικό, πρώτα έχει πάει στο τμήμα εξερεύνησης για λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Είναι η σελ 2 του 632 Φ6563172 εγγράφου.

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Δεν σημαίνει επειδή είναι γραμμένο πρώτο, η εξερεύνηση εδώ είναι στο Α ότι θα πάει πρώτα στο Α και θα γίνουν εκεί εξετάσεις και μετά θα έρθει στο Β.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Αμφισβητείτε αυτά που υπογράφει ο κ. Σύρος υποστράτηγος;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Δεν τα αμφισβητώ. Αυτό είναι ένα έγγραφο που λέει «Σας στέλνω κι εσείς Α να κάνετε...

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Κύριε Μακρή να γίνω ακόμη πιο σαφής. Όταν λέει αυτό το έγγραφο Α. Το τμήμα εξερεύνησης όπως προβεί στην εξέταση... κλπ., εάν υπάρχουν εκμεταλλεύσιμα δακτυλικά αποτυπώματα, επίσης μετά το πέρας των εξετάσεών σας –εννοείτε το τμήμα εξερεύνησης είναι αυτό- παρακαλούμε όπως τα εν λόγω πειστήρια τα παραδώσετε στο εργαστήριο γραφολογίας. Δεν έχει στηριχθεί αυτή η εντολή του υποστρατηγού Σύρου;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Όχι.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Διευκρινίστε αυτό παρακαλώ.

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Να το διευκρινίσω. Όταν έρχεται το έγγραφο πάει στην εξερεύνηση, η οποία φροντίζει το έγγραφο αυτό να δει τι εξετάσεις απαιτούνται και ποια είναι η αλληλουχία των εξετάσεων.

Η εξερεύνηση επειδή ασχολείται με τα αποτυπώματα που είναι πολύ ευαίσθητα το παραλαμβάνει πρώτη το έγγραφο. Όταν όμως θέλει να εξετάσει αποτυπώματα, ο άλλος θέλει να εξετάσει γραφολογία και ο άλλος θέλει να κάνει DNA, η εξερεύνηση με μια εσωτερικό κανονισμό από την Επιτροπή κατά μία έννοια, λέει ότι αυτό το έγγραφο για να διασφαλίσει η μία εξέταση τα αποτελέσματα της άλλης, πρέπει να πάει από τη γραφολογία πρώτα.

Και μάλιστα αν είχε DNA θα πήγαινε από το DNA πρώτα, μετά από τη γραφολογία και μετά από την εξερεύνηση. ¶σχετα ότι το παραλαμβάνει πρώτη η εξερεύνηση. Το παραλαμβάνει, για να το διασφαλίσει και να το διακινήσει σωστά, για να ξέρουμε ότι αν δεν διακινηθεί σωστά, κάποιος είναι υπεύθυνος που είναι το δεύτερο πρώτο και το πρώτο δεύτερο.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Έχει ενδιαφέρον αυτό που λέτε. Δηλαδή με άλλα λόγια μας λέτε ότι ο υποστράτηγος Σύρος δεν ξέρει καλά τη δουλειά του κι όταν λέει μετά το πέρας των εξετάσεών σας, δεν ξέρει πως λειτουργείτε.

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Αυτό, δεν είναι στις αρμοδιότητες της δουλειάς του στρατηγού. Αυτό που σας είπα έχει να κάνει με τα εσωτερικά της δικής μας υπηρεσίας. ¶ρα στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν ακολουθήσατε την εντολή του υποστράτηγου.

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Μα δεν ακολουθούμε εμείς εντολές της ανακριτικής Αρχής. Δεν μπορεί δηλαδή ακόμη κι ένας εισαγγελέας να μου πει πρώτα θα κάνεις το μελάνι και μετά το χαρτί. Μπορεί να το πει όμως εκείνο. Εγώ επειδή το είπε, θα το κάνω.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Πολύ ωραία.

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Δηλαδή μπορεί να καταστρέψω το ένα το άλλο.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Ωραία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση που μιλάμε για τον κ. Τζωρτζάτο. Αν κατάλαβα καλά πρώτα πήγε το πειστήριο αυτό στο τμήμα εξερεύνησης, έκανε μια πρώτη έρευνα και στη συνέχεια το έδωσε σε εσάς. Το κατάλαβα καλά;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Ναι. Να σας το πω και καλύτερα. Πήγε στην εξερεύνηση η οποία τα παραλάμβανε πρώτη, μετά φωτογραφήθηκε από μια Επιτροπή και παραδόθηκε σε εμάς με πράξη παράδοση – παραλαβής και τότε το πήραμε εμείς.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Μπορείτε να προσκομίσετε αυτή την πράξη παράδοσης – παραλαβής στο δικαστήριο;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Τώρα δεν μπορώ. Υπάρχει η δυνατότητα, υπάρχει το βιβλίο που έγιναν καταγραφές της διακίνησης των πειστηρίων.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Παρακαλώ κ. Πρόεδρε να προσκομιστεί και αν μου επιτρέπετε να εξηγήσω γιατί. Υπάρχει εδώ, ανάμεσα στα πολλά άλλα παράδοξα, του να έχουμε δύο πραγματογνωμοσύνες σε μια, προστίθεται κι άλλο ένα παράδοξο. Ειδικά αυτό το πειστήριο δεν περιγράφεται καθόλου. Αν θέλετε να κάνω το σχόλιό μου μετά για να μην κουράζω το μάρτυρα, ή να το παρεμβάλω τώρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλύτερα να φύγει ο μάρτυρας.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Κρατάμε μια υποσημείωση θα το αναπτύξω μετά.

Θα ήθελα κ. Μακρή να προσκομίσετε στο δικαστήριο αυτή την πράξη παράδοσης – παραλαβής που είπατε, για να δούμε πως ακριβώς περιγράφεται το πειστήριο και πότε έγινε.

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Κύριε συνήγορε, όλα τα πειστήρια έγιναν έτσι. Όχι μόνο αυτό.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Για το συγκεκριμένο ενδιαφέρομαι. Παρακαλώ λοιπόν να το προσκομίσετε αυτό.

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Εντάξει. Πάντως και στο σημείο που αναφερθήκατε στο πρώτο διαβιβαστικό, ακόμη και το πρώτο διαβιβαστικό αφ’ ενός δέχομαι την ερμηνεία του κ. Εισαγγελέα και για τα υπόλοιπα διαβιβαστικά ότι μας τα συσχετίζει και πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας, αλλά και το πρώτο διαβιβαστικό αν προσέξετε, λέει για το δικό μας εργαστήριο: «Εάν υπάρχουν στο αρχείο σας σημειώσεις ή άλλου είδους έγγραφα που σχετίζονται με τα αποσταλλέντα›.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Το αποσταλλέν δεν είναι του Τζωρτζάτου. Αυτό είναι το αποσταλέν έγγραφο. Κανένα άλλο.

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Στο αρχείο μας υπάρχει και το δελτίο διαπραχθέντος του Τζωρτζάτου και τα έγγραφα...

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Υπάρχουν όλα αυτά, αλλά το αίτημα είναι σαφές. Αν μπορεί να γίνει συσχετισμός με το αποσταλλέν έγγραφο προς διερεύνηση. Όμως το αποσταλλέν έγγραφο είναι η σημείωση Κοτσαδόρος Σάββας, που δεν είναι του Τζωρτζάτου. Τι συσχετισμός έχει γίνει τότε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι, με ό,τι άλλα έγγραφα έρχονται, λέει.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Δεν λέει κάτι τέτοιο κ. Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Για το αρχείο δεν λέει;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Αν υπάρχουν στο αρχείο μας σημειώσεις ή άλλα έγγραφα, είπα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επειδή έχω διατάξει ένα σωρό πραγματογνωμοσύνες και ως ανακριτής αλλά μετά και ως δικαστήριο και στις πολιτικές δίκες συνήθως τους λέμε και ό,τι άλλο θέλατε κρίνει χρήσιμο για την πραγματογνωμοσύνη. Αλίμονο αν βρει ο πραγματογνώμονας κάπου κάτι άλλο και να πει «α, δεν μου το γράφει αυτολεξί›.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Κύριε Πρόεδρε έχουμε ένα συγκεκριμένο έγγραφο που έχει σταλεί προς διερεύνηση το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τον Τζωρτζάτο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εντάξει. Βρήκαν κάποια άλλα και τα συσχέτισαν. Θα τους πούμε κακώς κάνατε ένα βήμα παραπάνω! Αυτό είναι το αίτημά σας. Κακώς βρήκατε σχέση με Τζωρτζάτο. Δεν έπρεπε να βρείτε έστω και αν υπήρχε σχέση με Τζωρτζάτο! Αυτός είναι ο συλλογισμός. Εντάξει, εκτιμάται κι αυτός ο συλλογισμός.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Δεν είναι ακριβώς έτσι κ. Πρόεδρε και το ξέρετε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Περίπου.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Θα κάνω το σχολιασμό μετά, αφού κάνω τώρα τις ερωτήσεις.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Grosso mondo πάντως αυτό λέτε.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Οι λεπτομέρειες έχουν σημασία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι αλλά μην χάνουμε το βουνό και βλέπουμε μόνο το δεντράκι.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Υπάρχει ένα έγγραφο του υποστράτηγου Σύρου που λέει εσείς να κάνετε αυτό που λέει και το τμήμα εξερεύνησης να διαπιστώσει αν υπάρχουν δαχτυλικά αποτυπώματα. Ξέρετε εσείς για το συγκεκριμένο πειστήριο 57 αν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Δεν το γνωρίζω.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Ποιος είναι ο αρμόδιος για να μας το πει αυτό από την υπηρεσία;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Ο τμηματάρχης του τμήματος εξερεύνησης.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Ο κύριος;

Ι. ΜΑΚΡΗΣ: Γιαννακούρης.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Έχει κληθεί κ. Πρόεδρε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Για αύριο.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Εντάξει. Οπότε αυτό το θέμα θα το ρωτήσουμε τον αρμόδιο.

Θα προσκομίσετε το συγκεκριμένο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι εσείς παραλάβατε σε κάποια ημερομηνία το πειστήριο 57 και θα δούμε πότε ακριβώς παρελήφθη. Να υποθέσω βέβαια ότι αυτή η παραλαβή θα έγινε τον Αύγουστο με Σεπτέμβριο, κάπου εκεί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα το δούμε. Λοιπόν, να πάει στο καλό.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Δεν έχω τελειώσει κ. Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν τελειώσατε; Για όνομα του Θεού.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Παρακαλώ μετά το διάλειμμα να καθίσει μισή ώρα ο πραγματογνώμονας, έχω μια σειρά από ερωτήσεις που είναι καθοριστικές.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μέχρι τώρα δεν είδα καμία καθοριστική ερώτηση.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Δηλαδή θα εμποδίσουμε και πάλι το έργο της Υπεράσπισης επειδή θέλει να φύγει ο πραγματογνώμονας;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το «και πάλι› και όλο αυτό το δικό σας σκεπτικό, καταλαβαίνετε πως το ακούν όσοι ακούν.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Αναφέρομαι πολύ συγκεκριμένα στην γραπτή δήλωση που είχατε κάνει πριν από κάποιες μέρες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μήπως θα πρέπει λιγάκι να σκεφτείτε τι λέτε, πριν τα πείτε;

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Πάντοτε σκέφτομαι τι λέω κ. Πρόεδρε και σας παρακαλώ τέτοιους υπαινιγμούς δεν τους δέχομαι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν το βλέπω πάντα. Σκέφτεστε συνήθως αλλά καμιά φορά....

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Είμαι από αυτούς που πάντοτε αναφέρομαι με νομικά επιχειρήματα και ίσως αυτό κάπου ενοχλεί. Μπορεί όχι εσάς, αλλά κάποιους άλλους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν το είδα πάντα αυτό.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Παρακαλώ πολύ να συνεχιστεί η εξέταση του πραγματογνώμονα και μετά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αφού τον θέλετε τι να κάνουμε; Εσείς μπορείτε να βασανίζετε όλον τον κόσμο μέρες, τι να σας κάνουμε.

Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ: Παρακαλώ πολύ ο όρος βασανισμός να μην επαναληφθεί. Δείχνει μεροληψία κ. Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Από ότι καταλάβατε είναι αστείο.

κ.ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ: Ο κ. Τζωρτζάτος είδε το πρωτότυπο προηγούμενα, θέλω αυτή τη στιγμή να μας δώσει απάντηση εάν είναι δική του η γραφή ή όχι.

Β. ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ: (Εκτός μικροφώνου)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν είναι δικό του το έχει αρνηθεί ο άνθρωπος. Μισή ώρα διάλειμμα.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ