Πολιτική
Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής μικρής διάρκειας, κυρίως το πρωΐ, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά από 16 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 30 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο στη Νότια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά ασθενείς,στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες μόνο νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.