Πολιτική
Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2003 12:10

Δίκη «17Ν» : Αποτυπώματα του Γιωτόπουλου στη γιάφκα της Πάτμου

Εικοσιέξι αποτυπώματα του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου σε κινητά αντικείμενα από τη γιάφκα της οδού Πάτμου, βρέθηκαν από τον εργαστηριακό έλεγχο, όπως κατέθεσε ο αστυνομικός υποδιευθυντής Ιωάννης Γιαννακούρης, ο οποίος είναι προϊστάμενος του τμήματος εξερεύνησης της εγκληματολογικής υπηρεσίας της Ασφάλειας.

Ο κ. Γιαννακούρης κατέθεσε ότι εντοπίστηκαν πέντε αποτυπώματα και των δύο χεριών του Αλ. Γιωτόπουλου στην προκήρυξη για τη δολοφονία του εφοπλιστή Κωστή Περατικού και τόνισε ότι δεν βρέθηκε αποτύπωμα κανενός άλλου κατηγορουμένου στο συγκεκριμένο έγγραφο.

Ο κ. Γιαννακούρης περιέγραψε διάφορα βιβλία, έγγραφα και άλλα αντικείμενα στα οποία, όπως ανέφερε, βρέθηκαν αποτυπώματα των Νίκου Παπαναστασίου, Σάββα Ξηρού, Βασίλη Τζωρτζάτου, Δημήτρη Κουφοντίνα και της Αγγελικής Σωτηροπούλου.

Οπως είπε ο μάρτυρας, από τους ελέγχους που έγιναν δεν βρέθηκαν αποτυπώματα σε καμία από τις δύο γιάφκες των Βασίλη και Χριστόδουλο Ξηρού, των Παύλου, Γιάννη και Θωμά Σερίφη καθώς και του Θεολόγου Ψαραδέλη.

Σύμφωνα με την κατάθεση του κ.Γιαννακούρη από τα 20.000 πειστήρια που εντοπίστηκαν στις δύο γιάφκες τα περισσότερα αποτυπώματα είναι σε έγγραφα, ενώ στις ρουκέτες υπάρχουν αποτυπώματα, μερικά από τα οποία δεν ταυτίζονται με τους κατηγορουμένους.

Ο κ. Γιαννακούρης διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να πλαστογραφηθεί κανένα αποτύπωμα χωρίς να γίνει αντιληπτό.

Ο Πάτροκλος Τσελέντης παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι το έγγραφο με τον τίτλο «Μέτρα ασφαλείας» που φέρει δικά του αλλά και του Αλ.Γιωτόπουλου αποτυπώματα, το είχε πιάσει ο ίδιος και ο συγκατηγορούμενός του.

Ο Σάββας Ξηρός αναφερόμενος στον ισχυρισμό του μάρτυρα ότι διάφορα έγγραφα ήταν σκορπισμένα στο πάτωμα της γιάφκας στην οδό Πάτμου, είπε ότι του προκαλεί έκπληξη καθώς, λίγες ώρες πριν την έκρηξη στον Πειραιά, άφησε το σπίτι, όπως είπε, απόλυτα τακτοποιημένο.

Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε τη σχετική ένσταση της υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου, κρίνοντας ότι ο κ. Γιαννακούρης μπορεί να καταθέσει ως μάρτυρας γιατί δεν έχει ασκήσει ανακριτικά καθήκοντα.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων