Πολιτική
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2003 09:57

Δίκη «17Ν» : Υπεράσπιση Βασίλη Τζωρτζάτου, Σάββα Ξηρού

Συνεχίζεται από τις 9 το πρωΐ ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη των 19 κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Με την έναρξη της διαδικασίας, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου σχολίασαν την κατάθεση του προϊσταμένου του Τμήματος Εξερευνήσεων της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Ασφάλειας, Ιωάννη Γιαννακούρη, ο οποίος παρουσίασε τα πειστήρια της υπόθεσης.

Ο Γιώργος Αγιοστρατίτης, συνήγορος υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού, ζήτησε να πληροφορηθεί τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη δείγμα αίματος από τον εντολέα του και επεβλήθη σε εξέταση DNA, από την οποία προέκυψε ότι συνδέεται με την επίθεση σε βάρος της οικίας του Γερμανού πρέσβη.

Ο κ. Αγιοστρατίτης υποστήριξε πως ο Σάββας Ξηρός ουδέποτε έδωσε τη συναίνεσή του για να ληφθεί δείγμα αίματος, επικαλέστηκε θέματα προσωπικών δεδομένων και εξέφρασε ερωτηματικά για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μιχάλης Μαργαρίτης διευκρίνισε στον κ. Αγιοστρατίτη ότι, για να διερευνηθει το ζήτημα αυτό, απαιτείται η υποβολή μήνυσης από τον κατηγορούμενο.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων