Πολιτιστικά
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 09:35

Θέατρο: Διάσωση στις παγωμένες θάλασσες της ψυχής

Στα κατεψυγμένα τοπία τριών ψυχών, ένας σύγχρονος κακός λύκος στέκεται κάτω από το φως της επιστήμης και της συγχώρεσης, ώσπου ο πόνος θρυμματίζεται σαν πάγος και λιώνει από τη ζεστασιά της λύτρωσης.

Στα κατεψυγμένα τοπία τριών ψυχών, ένας σύγχρονος κακός λύκος στέκεται κάτω από το φως της επιστήμης και της συγχώρεσης, ώσπου ο πόνος θρυμματίζεται σαν πάγος και λιώνει από τη ζεστασιά της λύτρωσης.

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Η εξουσία σε φόντο ασπρόμαυρο», το θέατρο Αγγέλων Βήμα παρουσιάζει το πολυβραβευμένο θεατρικό έργο «Frozen» της αγγλίδας συγγραφέα Bryony Lavery, σε σκηνοθεσία Πάνου Κοκκινόπουλου, από σήμερα, Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου.

Το ψυχολογικό αυτό θρίλερ με την ιδιαίτερη πλοκή έχει παιχτεί σε πολλές χώρες του κόσμου με μεγάλη επιτυχία, ενώ στην Ελλάδα παίζεται για δεύτερη φορά.

Τρία πρόσωπα βρίσκονται - το καθένα για τους δικούς του λόγους -  σε ένα παγωμένο ψυχικό τοπίο. Μια μητέρα που το δεκάχρονο κοριτσάκι της - ως μια άλλη, σύγχρονη Κοκκινοσκουφίτσα - έφυγε από το σπίτι, για να πάει στη γιαγιά του και δε γύρισε ποτέ. Ένας σήριαλ κίλερ, ως ένας άλλος κακός λύκος, γεμάτος τατουάζ που τα χάραξε στο κορμί του ο ίδιος και αόρατες πληγές που άλλοι χάραξαν στην άλλοτε παιδική ψυχή του. Και μια ψυχίατρος που δεν έχει καταφέρει ακόμα να εξερευνήσει τη δική της ψυχή. Καθώς οι ζωές τους διασταυρώνονται, οι «πάγοι» αρχίζουν να λιώνουν βαθμιαία και έτσι, οδηγούνται με έναν τρόπο στο φως και τη λύτρωση.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα – Καλογήρου, σκηνοθεσία: Πάνος Κοκκινόπουλος, σκηνικά - κοστούμια: Ντόρα Λελούδα, φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος, μουσική επιμέλεια: Πάνος Κοκκινόπουλος, βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Καπενής. Παίζουν: Παναγιώτα Βλαντή, Μαρία Καλλιμάνη, Χρήστος Καπενής, Αντώνης Καρυστινός.

Πληροφορίες

Θέατρο Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36 - Ομόνοια, τηλ.: 210 5242211,  210 5242213. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Σάββατο: 18.00, Πέμπτη και Παρασκευή: 20.00. Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 10 ευρώ. Λόγω περιορισμένων θέσεων και για καλύτερη εξυπηρέτηση, το κοινό παρακαλείται να επικοινωνεί για κρατήσεις θέσεων με το ταμείο ή τα τηλέφωνα του θεάτρου (11.30 - 14.30 και 18.00 έως 22.00, εκτός από Σάββατο πρωί).