Κοινωνία
Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2013 18:40

Στο πειθαρχικό του Α.Π. δύο εισαγγελείς για ανάρτηση στο διαδίκτυο

Στο επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου παραπέμπονται οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Χανίων Γιάννης Πενταγιώτης και Κεφαλλονιάς Βικτώρια Μαρσιώνη.

Στο επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου παραπέμπονται οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Χανίων Γιάννης Πενταγιώτης και Κεφαλλονιάς Βικτώρια Μαρσιώνη.

Αφορμή στάθηκε επιστολή την οποία φέρεται ότι ανήρτησε στο διαδίκτυο ο πρώτος και στην οποία εκφράζει επικρίσεις μεταξύ άλλων κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας. Την επίμαχη επιστολή φέρεται ότι επικρότησε η κ. Μαρσιώνη.

Σε βάρος των δύο εισαγγελικών λειτουργών είχε διατάξει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Η παραπομπή του Ι. Πενταγιώτη αποφασίστηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Ιωάννη Προβατάρη, για ανάρμοστη προς την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού συμπεριφορά, φρασεολογία ξένη προς τις παραδόσεις του δικαστικού σώματος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της Βουλής, αλλά και των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παράλληλα, η παραπομπή της εισαγγελέως Κεφαλονιάς αποφασίστηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Πατρών Γεώργιο Μποροδήμο και αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες (απρεπή συμπεριφορά, εκτός υπηρεσίας κ.λπ.) με τον συνάδελφό της.

Στην επίμαχη επιστολή του ο κ. Πενταγιώτης επέκρινσε τους σοφούς του ΣτΕ για το γεγονός ότι επικύρωσαν τα Μνημόνια, ενώ έκανε λόγο για «κυβέρνηση δωσίλογων» η οποία «προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές».

Πηγή: ΑΜΠΕ