Αθλητικά
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013 23:54

Την 4η νίκη του στο Top 16 πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί της Μπάμπεργκ με 76-73. Κορυφαίοι των νικητών οι Λάσμε και Μπράμος

Πολύ δύσκολη νίκη με 76-73 πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί της Μπάμπεργκ στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Ήταν η 4η επιτυχία για τους «πράσινους» στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Πολύ δύσκολη νίκη με 76-73 πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί της Μπάμπεργκ στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Ήταν η 4η επιτυχία για τους «πράσινους»  στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός που ήθελε μία άνετη νίκη, σε συνδυασμό με πειστική εμφάνιση, επί των Γερμανών έτσι ώστε να πάει με τη ψυχολογία στα ύψη στο μεγάλο ντέρμπι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό, όχι μόνο δεν πέτυχε κάτι τέτοιο, αλλά προβλημάτισε έντονα με την εμφάνισή του. Εάν εξαιρέσει κανείς τους Μάικ Μπράμος (16 πόντους) και Στεφάν Λάσμε (15π.) οι υπόλοιποι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη κυμάνθηκαν από μέτρια έως τραγικά άσχημα επίπεδα.

Η νίκη είναι πάντα νίκη και στην φάση αυτή μετράει,,,έστω και με μισό πόντο, ωστόσο, οι «πράσινοι» όπως έκαναν με τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια με την Άλμπα, πριν με τη Ρεάλ, και χθες το βράδυ, δείχνουν να μην...πατάνε καλά στο παρκέ. Ακολουθούν δύο ματς με τον Ολυμπιακό, ένα για το πρωτάθλημα και ο τελικός του Κυπέλου (10/02) στα οποία θα κριθούν πολλά, αλλά εάν δεν αλλάξουν εικόνα μάλλον θα τα βρουν ακόμη πιο δύσκολα απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Η διαφορά των 9 πόντων που πήρε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο δεκάλεπτο, περίπου 4 λεπτά πριν τη λήξη του (51-42). εξαμενίστηκε πολύ γρήγορα με το σερί 7-0 των Γερμανών (51-49). Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα όχι μόνο δεν άλλαξαν, αλλά περίπου 6.5 λεπτά πριν τη λήξη οι Γερμανοί πέρασαν δύο φορές μπροστά στο σκορ με 59-57 και 61-59, αλλά με πέντε πόντους από τους Μπράμος και Λάσμε οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι προβάδισμα (64-61), το οποίο δεν έχασαν μέχρι το τέλος του αγώνα, αν και 4.4'' πριν το φινάλε η Μπάμπεργκ μείωσε στον πόντο (74-73). Δύο εύστοχες βολές του Ματσιούλις διαμόρφωσαν το τελικό 76-73.