Κόσμος
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2003 13:32

Μαδρίτη : Συνεδριάζουν κεκλεισμένων των θυρών 11 χώρες για την τρομοκρατία

Αντιπροσωπείες από 11 χώρες, ανάμεσά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και η Γερμανία, συμαντώνται σήμερα κεκλεισμένων των θυρών στη Μαδρίτη για να συζητήσουν την ενίσχυση της συνεργασίας τους εναντίον της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής, στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας, έγινε γνωστό από ισπανική διπλωματική πηγή.

Οι 11 χώρες που συμμετέχουν στη σύσκεψη αυτή είναι η Γερμανία, η Αυστραλία, η Ισπανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Πορτογαλία και η Βρετανία, δήλωσε η ίδια πηγή.

«Ο κύριος στόχος» αυτής της σύσκεψης είναι η διαμόρφωση πολιτικής συναίνεσης ανάμεσα στις χώρες αυτές για την ενίσχυση της συνεργασίας τους στον αγώνα εναντίον των όπλων μαζικής καταστροφής, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας», διευκρίνισε εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Της αμερικανικής αντιπροσωπείας στη σύσκεψη αυτή ηγείται ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον έλεγχο των εξοπλισμών και τη διεθνή ασφάλεια Τζων Μπόλτον.