Πολιτική
Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2003 12:40

Δίκη «17Ν» : «Σεμνός και μετρημένος» ο Κουφοντίνας σύμφωνα με μάρτυρα

Ως άνθρωπο του διαλόγου, σεμνό και μετρημένο, περιέγραψε τον Δημήτρη Κουφοντίνα ο δημόσιος υπάλληλος κ. Αλέκος Βαρβέρης, ο οποίος προσήλθε να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι είχε γνωρίσει τον Κουφοντίνα το 1976 στη μαθητικη νεολαία του ΠΑΣΟΚ, όπου ήταν, όπως είπε, και οι δύο μέλη έως τα τέλη του 1978, οπότε αποχώρησε ο κατηγορούμενος.

Ο κ. Βαρβέρης διευκρίνισε ότι είχε συνεργαστεί με τον Κουφοντίνα επί τρία χρόνια και υποστήριξε ότι ήταν ένα άτομο που μπορούσε να πείσει τους άλλους και είχε ηγετικά χαρακτηριστικά. Ο μάρτυρας χαρακτήρισε τη «17 Νοέμβρη» πολιτική οργάνωση απο το χώρο της Αριστεράς, ένα κομμάτι της οποίας, όμως, όπως είπε, κάποτε πρέσβευε αυτές τις πρακτικές, αλλά σήμερα τις αναθεματίζει.

Νωρίτερα, ο μάρτυρας κ. Πέτρος Γιώτης, είχε καταθέσει ότι η «17 Νοέμβρη» επί 27 χρόνια «εξευτέλισε» τον κρατικό μηχανισμό και τις ξένες μυστικές υπηρεσίες και ο λόγος που άρθρωνε καταγραφόταν στις προκηρύξεις της.

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του διαφημιστή Κωνσταντίνου Κουνενάκη, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο μαρτύρων υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο μάρτυρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα κίνητρα των κατηγορουμένων ήταν ηθικά, επειδή,όπως ισχυρίστηκε, επιδίωκαν την καλυτέρευση της κοινωνίας.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων