Πολιτική
Τρίτη, 17 Ιουνίου 2003 10:05

Δίκη «17Ν» : Μάρτυρες υπεράσπισης του Διονύση Γεωργιάδη

Με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης του Διονύση Γεωργιάδη συνεχίζεται η δίκη των 19 κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν οι μάρτυρες Αντώνης Ευαγγέλογλου και Νικόλαος Γκαλέρας, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί επαγγελματικά με τον κατηγορούμενο και τον χαρακτήρισαν «καλό και συνεργάσιμο παιδί».

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο μουσικός Γιώργος Κερατσόπουλος, ο οποίος κατέθεσε ότι ο Διονύσης Γεωργιάδης τραγουδούσε και έπαιζε φυσαρμόνικα, ενώ συμμετείχαν και οι δύο σε μουσικό συγκρότημα.

Ο μάρτυρας μίλησε για τις φιλικές σχέσεις του κατηγορούμενου με το Βασίλη Ξηρό και όπως είπε το χρονικό διάστημα, για το οποίο κατηγορείται ότι συμμετείχε στη 17 Νοέμβρη, ο Διονύσης Γεωργιάδης εργαζόταν από το πρωί εως αργά το απόγευμα, ενω το βράδυ έκαναν μαζί πρόβες.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορος υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου, Κώστας Παπαδάκης έθεσε στο δικαστήριο το θέμα της δημοσίευσης των πρακτικών της διαδικασίας.

Ο κ. Παπαδάκης είπε πως έχει ενημερώσει για τη διακοπή της δημοσίευσης τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και την Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, προκειμένου να συνεχιστεί η δημοσίευση των πρακτικών, υποστηρίζοντας ότι πλήττεται η δημοσιότητα μιας τόσο σοβαρής δίκης.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων