Πολιτική
Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2003 10:17

Δίκη «17Ν» : Αποχώρησε για λόγους υγείας μέλος του δικαστηρίου

Αποχώρησε για λόγους υγείας απο τη διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου δικάζονται οι 19 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», ο αναπληρωτής εφέτης Χαράλαμπος Παπαηλιού.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του δικαστηρίου αναφέρει ότι λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του, αδυνατεί να παραστεί στις συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Την επιστολή ανέγνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Μιχάλης Μαργαρίτης, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για την αποχώρηση του κ. Παπαηλιού.

Ο κ. Μαργαρίτης, όπως και ο εισαγγελέας της έδρας, Χρήστος Λάμπρου, ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στον εφέτη.

Η δίκη συνεχίζεται με ένα μέλος του δικαστηρίου λιγότερο, αφού ο κ. Παπαηλιού ήταν αναπληρωτής εφέτης και δεν απαιτείται η αντικατάστασή του.

Το δικαστήριο προχώρησε στην εξέταση του κ. Μανώλη Γλέζου, μάρτυρα υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη.

Ο κ. Γλέζος, ο οποίος είχε καταθέσει, όπως είπε, υπέρ του Γιάννη Σερίφη και το 1978, όταν είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Χρήστου Κασσίμη, αλλά αθωώθηκε, υποστήριξε πως η ιδεολογία και τα πιστεύω του κατηγορουμένου δεν έχουν καμία σχέση με τη «17 Νοέμβρη».

Ο μάρτυρας απέδωσε τη νέα εμπλοκή του Γιάννη Σερίφη για την υπόθεση της τρομοκρατίας στη διωκτική μανία κάποιων μηχανισμών.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων