Πολιτική
Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2003 12:28

Μιχάλης Νεονάκης : «Γίνεται μια μάχη εντυπώσεων»

«Εδώ και περίπου δύο μήνες δίνω μία μάχη για την τιμή και την υπόληψή μου. Οι συναλλαγές μου στο Χρηματιστήριο ήταν νόμιμες και διαφανείς. Δεν διαπιστώθηκε εμπλοκή μου. Γίνεται μία μάχη εντυπώσεων. Το ποσόν των περίπου 64 εκατ. ευρώ, αποτελεί το λογιστικό άθροισμα όλων των πράξεων που έκανα επί μία τριετία».

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Νεονάκης, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης χθες στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Χρηματιστήριο.

Στην έκθεση, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Σταύρος Θωμαδάκης, αναφέρεται ότι εξετάστηκαν οι καταγγελίες εις βάρος του Στέφανου Μανίκα και του Μιχάλη Νεονάκη και δεν βρέθηκαν ενδείξεις για συστηματική παραβατική συμπεριφορά.

«Στη μάχη αυτήν δεν θέλω να εμπλέξω τον πρόεδρο του κόμματος και το ΠΑΣΟΚ στο οποίο συμμετέχω», κατέληξε το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Νεονάκης.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του κ. Μιχάλη Νεονάκη είναι η ακόλουθη :

«Εδώ και δύο μήνες δίνω μία μάχη της τιμής και της υπόληψής μου. Αυτή η μάχη ήρθε να δικαιώσει στο χθεσινό πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία αποδεικνύει χωρίς καμμία αμφιβολία, ότι όλες οι συναλλαγές μου στο Χρηματιστήριο ήταν απολύτως νόμιμες και διαφανείς».

«Αποδεικνύει επίσης ότι δεν υπήρχε καμμία ένδειξη παραβατικής συμπεριφοράς και ότι ουδέποτε διαπιστώθηκε εμπλοκή σε μεθοδεύσεις ή άλλες μορφές κατάχρησης της αγοράς».

«Εκτός όμως από τη μάχη της ουσίας, υπάρχει και η μάχη των εντυπώσεων. Η αναφορά του ποσού των 64 εκατ. ευρώ δημιουργεί πράγματι παρεξηγήσεις, οι οποίες όμως είναι άδικες και αυτό γιατί το ποσόν αυτό δεν έχει καμμία σχέση με το κεφάλαιο της επένδυσης, αλλά αποτελεί το λογιστικό άθροισμα όλων των πράξεων αγορών και πωλήσεων που έλαβαν χώρα, με νόμιμο, επώνυμο και διαφανή τρόπο σε μια τριετία».

«Σε αυτή λοιπόν τη μάχη των εντυπώσεων δεν θέλω και δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να εμπλέξω τον πρόεδρο, το ΠΑΣΟΚ και το καθοδηγητικό όργανο στο οποίο συμμετέχω».

«Γι αυτό τον λόγο αποφάσισα να παραιτηθώ από το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα παραιτηθώ όμως από το δικαίωμα που έχω να υπερασπίζω τον εαυτό μου απέναντι στους σκευωρούς, που έχουν ένα και μόνο στόχο να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ και να ακυρώσουν τα ιστορικά επιτεύγματα της κυβέρνησής του. Δεν θα παραιτηθώ από την προσπάθεια της δημοκρατικής παράταξης για μία νέα νικηφόρα πορεία».

«Με καθαρή τη συνείδηση, Μιχάλης Νεονάκης».