Πολιτική
Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2003 14:20

Δίκη «17Ν»: Μάρτυς υπεράσπισης όλων, ο συγγραφέας Παν. Φωτόπουλος

Με την κατάθεση του συγγραφέα, πρώην καθηγητή Οικονομικών, Παναγιώτη Φωτόπουλου συνεχίζεται η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Ο κ. Φωτόπουλος ο οποίος είναι μάρτυρας υπεράσπισης όλων των κατηγορουμένων υποστήριξε ότι τα κίνητρά τους ήταν πολιτικά, κάτι που φαίνεται, όπως είπε, από τους στόχους της οργάνωσης.

Νωρίτερα εξετάστηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Χριστόδουλου Ξηρού ο κ. Γιώργος Κουντούπης και ο κ. Ιωάννης Καρνάβας ο οποίος υποστήριξε ότι η οικονομική κατάσταση του κατηγορουμένου είναι δραματική.

Η δημοσιογράφος κ. Μαρία Γερογιάννη, μάρτυρας υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού, στην κατάθεσή της τον περιέγραψε «ως έντιμο και ευαίσθητο άτομο με υψηλό αίσθημα ευθύνης που αγαπούσε τον άνθρωπο και σεβόταν τη ζωή».

Η ένταξή του στη «17 Νοέμβρη» σύμφωνα με τη μάρτυρα, ήταν πολιτική επιλογή ζωής και δεν υπήρχε ιδιοτέλεια στα κίνητρά του. Η κ. Γερογιάννη ισχυρίστηκε ότι η συμπεριφορά του Σάββα Ξηρού στο νοσοκομείο ήταν εντελώς διαφορετική.

«Στον Ευαγγελισμό ο Σάββας δεν ήταν ο ίδιος άνθρωπος που ήξερα. Φερόταν σαν μικρό παιδάκι. Είχε κατακερματισμένη σκέψη και δεν είχαν συνοχή αυτά που έλεγε», υποστήριξε μεταξύ άλλων η μάρτυρας.