Πολιτική
Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2003 12:01

Δίκη «17Ν» : Τη συμμετοχή του σε ληστεία παραδέχθηκε ο Ψαραδέλλης

Το περιεχόμενο των προανακριτικών και ανακριτικών απολογιών του επιβεβαίωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, ο Θεολόγος Ψαραδέλλης.

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Δροσοπούλου το 1983 με τέσσερα ακόμη άτομα, το ένα από τα οποία είχε το κωδικό όνομα «Γιαννάκης».

Ο Θεολόγος Ψαραδέλλης είπε πως δε θυμάται πότε γνώρισε το άτομο αυτό και ότι τον ίδιο τον αποκαλούσαν «Φώτη». Ισχυρίστηκε πως ουδέποτε πήρε χρηματα από τη ληστεία και πως το άτομο, που γνώριζε ως «Γιαννάκη», του είχε πει ότι τα χρήματα πάνε για έναν καλύτερο σκοπό και τότε εκείνος του απάντησε πως τον έπιασαν κορόϊδο.

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του καθηγητή Κλέαρχου Σμυρναίου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί το 1987 για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά αθωώθηκε.

Ο κ. Σμυρναίος προσήλθε για να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου, τον οποίο γνώρισε το 1984 λόγω φιλικής σχέσης, που είχε ο κατηγορούμενος με συγγενικό του πρόσωπο, αλλά επιθυμεί να καταθέσει-όπως είπε- και για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων