Πολιτική
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2003 09:02

Επισκόπηση αθηναϊκού Τύπου

Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Χαλκιδική, οι αλλαγές που προτίθεται να προβεί ο πρωθυπουργός σε κυβέρνηση-ΠΑΣΟΚ, η δίκη της «17 Νοέμβρη» και οι σεισμικές δονήσεις στην Εύβοια, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου. Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) : «1.960 προσλήψεις σε Δημόσιο και Δήμους. Ποιές έχουν προκηρυχθεί, ποιές προκηρύσσονται τις επόμενες ημέρες».

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) : «Ασπίδα άμυνας για την Ελλάδα. Ζωτικής σημασίας προτάσεις Καραμανλή στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος».

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ : «Ευρω-κόντρες για μετανάστες, αγρότες. Αδυναμία να καταλήξουν σε ουσιαστικές αποφάσεις οι 25».

* Η ΑΠΟΦΑΣΗ : «Αυξήσεις, προσλήψεις, μετατάξεις στα νοσοκομεία. Νέο νομοσχέδιο περί Υγείας μοιράζει παχυλούς μισθούς σε ημετέρους».

* Η ΑΥΓΗ : «Μαζική, ειρηνική πρεμιέρα διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες νέοι, αλλά και μετανάστες στην πορεία».

* ΑΥΡΙΑΝΗ : «Να φύγει τώρα και ο Χριστοδουλάκης. Να παραιτηθούν απο βουλευτές οι πρώην απένταροι και νυν... δισεκατομμυριούχοι Νεονάκης, Μανίκας και Μαλέσιος που τα κονόμησαν πουλώντας... σοσιαλισμό»!

* ΤΟ ΒΗΜΑ : «Ανασχηματισμός και αλλαγές ως τις 10 Ιουλίου. Κυβερνητικός εκπρόσωπος προαναγγέλλει τις μεταβολές. Κ. Σημίτης : Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν»!

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ : «Ολα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ για τα εποχικά επαγγέλματα. Δικαιολογητικά και προϋποθέσεις χορήγησης».

* ΕΘΝΟΣ : «Το τελικό σχέδιο για τη νέα Ολυμπιακή. Ντοκουμέντο : Τι προβλέπει για εργαζόμενους-δρομολόγια-στόλο».

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ : «Ο Εγκέλαδος δικαίωσε την πρόβλεψη Τσιάπα! Ο εξαίρετος ερευνητής, εδώ και τρεις εβδομάδες είχε προβλέψει τους σεισμούς που σημειώνονται».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ : «400 κρυφοί λογαριασμοί αχρηστεύουν τον Προϋπολογισμό. Ιδού πως οι κυβερνώντες κάνουν τις αλχημίες στην οικονομία».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ : «Εμφύλιος. Ολοι εναντίον όλων στο ΠΑΣΟΚ. Μαξίμου-Χαρ. Τρικούπη : Εκτός ελέγχου η κατάσταση, ραγδαίες εξελίξεις».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : «Σύνοδος 2 Κόσμων. Μέσα υποταγή στο δόγμα Μπους. Εξω ανυπακοή και αντίσταση».

* ΕΣΤΙΑ : «Υποτασόμεθα στην Ευρώπη. Περιορίζεται η εθνική κυριαρχία».

* Espresso : «Ο Βελέντζας τινάζει το THE WALL στον αέρα. Περίεργες καταγγελίες».

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : «Προς ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση. Ακάλυπτο αφήνει ο κ. Σημίτης τον Χριστοδουλάκη. Ενταση από την προαναγγελία ριζικών αλλαγών».

* Ο ΛΟΓΟΣ : «Στον ρυθμό της Συνόδου. Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας άρχισαν οι εργασίες».

* ΤΑ ΝΕΑ : «Ευρωπαϊκό λίφτινγκ θέλει ο Σημίτης. Η Χαλκιδική αντίδοτο στην κρίση».

* ΝΙΚΗ : «Εγκλωβισμένος ο Σημίτης. Προαναγγελία ανασχηματισμού για αρχές Ιουλίου».

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : «Λαϊκή αντισύνοδος στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Αντιλαϊκή Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.».

* Traffic News : «Προστατέψτε την τιμή του παιδιού μου. Ο πατέρας του Βελέτζα μιλάει στην Traffic. Τον χτυπάνε οι κλίκες του «The Wall».

* Η ΧΩΡΑ : Εβγαλαν μαχαίρια. Γιατί «ξεθάβουν» τον Ανδρέα. Το παιχνίδι της διαπλοκής σε διπλό ταμπλό ενόψει εκλογικής συντριβής. Πάει σε ανασχηματισμό με τα ίδια σάπια υλικά, ενώ καταρρέει η Οικονομία».