Πολιτική
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2003 12:06

Ένταση στη δίκη της «17Ν»

Ένταση προκλήθηκε στη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή τους στη «17 Νοέμβρη» με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία για πέντε λεπτά, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Στη διάρκεια της κατάθεσης της αδελφής του Βασίλη Τζωρτζάτου, Μαργαρίτας Ράπτη, οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους επανέλαβαν τις καταγγελίες τους για απειλές που δέχθηκαν, τόσο στο στάδιο της προδικασίας, όσο και στο στάδιο της ανάκρισης.

Οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Βασίλης Τζωρτζάτος, Θεολόγος Ψαραδέλλης, Ηρακλής Κωστάρης, Κώστας Καρατσώλης, Θωμάς Σερίφης και Παύλος Σερίφης σηκώθηκαν από τη θέση τους και άρχισαν να διαμαρτύρονται ότι μέσα στο γραφείο της 4ης τακτικής ανακρίτριας, Θεώνης Μπούρη, υπήρχαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής στη διάρκεια της απολογίας τους.

Αμέσως μετά τη διακοπή της δίκης ο συνήγορος υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου, Κώστας Παπαδάκης, ζήτησε να ερωτηθούν από την έδρα οι κατηγορούμενοι για τις συνθήκες της ανάκρισης.

Η κυρία Ράπτη στην κατάθεσή της υποστήριξε πως είχε δει τα σημάδια από τις κακώσεις, που ισχυριζόταν ότι είχε υποστεί ο αδελφός της.

Το λόγο έλαβε και ο Παύλος Σερίφης, ο οποίος είπε πως το Νοέμβριο του 2002 είχε δει στη φυλακή τον Βασίλη Τζωρτζάτο, ο οποίος του έδειξε τα σημάδια από την κακοποίηση, που, όπως υποστήριζε, είχε υποστεί.

Νωρίτερα, η αδελφή του Βασίλη Τζωρτζάτου, Ευαγγελία Μίτσιου, κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος είχε δεχθεί απειλές στην αντιτρομοκρατική για να προχωρήσει στην ομολογία του.

«Ο Βασίλης στην αντιτρομοκρατική υπέστη πίεση και υπέγραψε πράγματα, που δεν είχε κάνει. Ήθελε να τα αλλάξει. Οι δικηγόροι δε δέχθηκαν και αποχώρησαν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η μάρτυρας.

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση της αδελφής του κατηγορουμένου, Μαργαρίτας Ράπτη.

Πηγή: ΑΠΕ