Πολιτική
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2003 13:28

Εκκληση δημάρχου Θεσσαλονίκης στους διαδηλωτές

Έκκληση προς τους διαδηλωτές να σεβαστούν την πόλη της Θεσσαλονίκης απηύθυνε ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, επισημαίνοντας ότι η Θεσσαλονίκη χρειάζεται το σεβασμό των διαδηλωτών και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης.

Παράλληλα επανέλαβε την πρότασή του, να αποζημιωθούν από την κυβέρνηση οι καταστηματάρχες σε περίπτωση που υποστούν οι επιχειρήσεις τους ζημιές στη διάρκεια των διαδηλώσεων, ενώ χαρακτήρισε δίκαιη την ενέργεια των καταστηματαρχών να θωρακίσουν με λαμαρινοκατασκευές τις προσόψεις των μαγαζιών τους.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι καταστηματάρχες δεν έχουν δίκιο που θέλουν να προστατέψουν τις περιουσίες τους, αφού δεν μπορεί αυτό να το κάνει η πολιτεία», είπε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των διαδηλωτών είπε ότι η χθεσινή πορεία ήταν μικρότερη των προσδοκιών και των όσων έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό, επισημαίνοντας ότι αυτό οφείλεται στα επεισόδια και τις καταστροφές που έχουν σημειωθεί σε προηγούμενες διαδηλώσεις, αλλά και στο γεγονός ότι το κίνημα των πολιτών είναι πολυδιασπασμένο.

«Όταν δεν μπορούν να πείσουν ο ένας τον άλλον, και εμφανίζονται με πολλές οργανώσεις, πώς είναι δυνατό να πείσουν τους πολίτες και τους ηγέτες των κυβερνήσεων», αναρωτήθηκε.

Τέλος σε σχέση με τη σύνοδο κορυφής είπε ότι η Θεσσαλονίκη έχασε την ευκαιρία να διοργανώσει τη σύνοδο και να κερδίσει σε υποδομές και αναπλάσεις που θα την ομόρφαιναν και της έμειναν μόνο οι κινητοποιήσεις και οι πορείες που την ανάγκασαν να μετατραπεί σε λαμαρινούπολη.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσίασε και τις θέσεις του πάνω στα ζητήματα της ευρωπαϊκής πολιτικής που συζητούνται τις ημέρες αυτές στη Σύνοδο των «25».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων