Πολιτική
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2003 10:03

Δίκη «17Ν» : «Δεν θα μπορούσε να είναι μέλος ο Ψαραδέλλης», λένε μάρτυρες

Με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης του Θεολόγου Ψαραδέλη συνεχίζεται η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Πρώτη κατέθεσε η μάρτυρας Σαμαρί Κατρίν, Γαλλίδα υπήκοος, η οποία είπε στο δικαστήριο πως είναι μέλος της τετάρτης διεθνούς απο το 1963 και γνώρισε το 1972 στο Παρίσι το Θεολόγο Ψαραδέλλη, τον οποίο -όπως υποστήριξε- γνώριζε από τη φήμη, που είχε για τους αγώνες του κατά της δικτατορίας.

Η μάρτυρας χαρακτήρισε «διεθνή τζέντλεμαν» τον Ψαραδέλλη και τόνισε ότι δεν θα μπορούσε να είναι μέλος της «17 Νοέμβρη».

«Κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο στο πολιτικό και ιδεολογικό προφίλ του», είπε η μάρτυρας, η οποία πρόσθεσε, ωστόσο, οτι ήταν λαθεμένη πολιτική επιλογή η συμμετοχή του σε μια ληστεία.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο Γάλλος ευρωβουλευτής Αλέν Κριβίν, ο οποίος τόνισε πως υπάρχει πλήρης ασυμβατότητα ανάμεσα στην τέταρτη διεθνή και την πρακτική της «17 Νοέμβρη». «Δεν είδα ποτέ κάποιον αγωνιστή τροτσκιστή να είναι μέλος τέτοιων οργανώσεων. Γνωρίζοντας τον Ψαραδέλλη μπορώ να πω οτι ήταν αντίθετος σε τέτοιου είδους ενέργειες».

Ο μάρτυρας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο κατηγορούμενος δεν θα μπορούσε ποτέ να συμμετέχει στη «17 Νοέμβρη».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων