Πολιτική
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2003 13:37

Δίκη «17Ν» : Αμφισβήτησε τη μαρτυρία της ψυχιάτρου ο Σάββας Ξηρός

Βροχή ερωτήσεων δέχθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», η διευθύντρια του Ψυχιατρικού Τμήματος του «Ευαγγελισμού», Σταυρούλα Θεοδωροπούλου για να εξηγήσει βάσει ποίων στοιχείων έκρινε οτι είχε πλήρη διαύγεια ο Σάββας Ξηρός οταν τον εξέτασε στις 5 Ιουλίου.

Η μάρτυρας επαναλάμβανε οτι αυτή την εικόνα σχημάτισε κατά τη διάρκεια της 20λεπτης εξέτασής του, με αποτέλεσμα οι συνήγοροι υπεράσπισης να την κατηγορήσουν οτι δεν θέλει να απαντήσει.

Ο Σάββας Ξηρος αμφισβήτησε την αξιοπιστία της μάρτυρος, υποστηρίζοντας οτι δεν έχει καταγραφεί στο φάκελό του η επίσκεψη της κυρίας Θεοδωροπούλου και του κ. Μαντωνάκη. «Αν με έχει εξετάσει, ας μου πεί αυτή τη στιγμή τι ερωτήσεις μου έκανε. Δεν μου απηύθυνε ερώτηση καμία γυναικεία φωνή στην Εντατική. Μόνο έναν άνδρα άκουσα, ο οποίος με ρωτούσε για περίπου δέκα λεπτά», είπε μεταξύ άλλων ο Σάββας Ξηρός. Στη συνέχεια, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η νοσηλεύτρια του «Ευαγγελισμού» Ολγα Κοκκινοπούλου η οποια ανέλαβε το Σάββα Ξηρό στις 6 Ιουλίου.

Η κυρία Κοκκινοπούλου τον χαρακτήρισε ευγενικό και φιλικό με το προσωπικό ενώ κατεθεσε οτι ουδέποτε του χορήγησε κάποια ηρεμιστική ουσία. «Εγώ είχα πρόσβαση στις φλέβες του γιατί έπρεπε να βάζω τα αντιοβιοτικά στο φυσιολογικό ορρό», είπε η μάρτυρας.

Σε ερώτηση του προέδρου εάν ήταν σε θέση ο Σάββας Ξηρός να απολογηθεί και να αντιληφθεί τα δικαιώματά του, είπε : «Δεν μπορώ να επεκταθώ σε τέτοιο θέμα».

Νωρίτερα κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Κώστα Τέλιου ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου στο οποίο δίδασκε ο κατηγορούμενος, Σεραφείμ Χατζόπουλος.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι ήταν εκτός απο καλός δάσκαλος και πνευματικός άνθρωπος με τα παιδιά με αποτέλεσμα αυτά να «κρέμονται» απο πάνω του και οι γονείς τους να μήν έχουν κανένα παράπονο από τον ίδιο και τη δουλειά του. «Οι γονείς των μαθητών και αυτή τη στιγμή, όπως μου δηλώνουν, τον δέχονται σαν δάσκαλο των παιδιών τους», είπε.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων