Πολιτική
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2003 12:02

Δίκτη «17Ν»: Kατάθεση καθηγητή της Παντείου

Με την κατάθεση του καθηγητή της Παντείου κ. Γιάννη Παπαμιχαήλ, μάρτυρα υπεράσπισης του Θεολόγου Ψαραδέλλη, συνεχίζεται η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Ο μάρτυρας, ο οποίος είχε γνωρίσει τον Θεολόγο Ψαραδέλλη στο Παρίσι, το 1972, είπε ότι ένοιωσε μεγάλη έκπληξη όταν αντιλήφθηκε ότι βρίσκεται κατηγορούμενος για ένα πλαίσιο πολιτικών ενεργειών, τις οποίες ο τροτσκισμός καταδικάζει.

Ο δημοσιογράφος Χαράλαμπος Γεωργούλας, ο οποίος κατέθεσε νωρίτερα, υποστήριξε ότι θα ήταν αδιανόητο να έχει σχέση ο Θεολόγος Ψαραδέλλης με οργανώσεις της ιδεολογικής κατεύθυνσης και πρακτικής της «17 Νοέμβρη» αλλά και ασύμβατο να θεωρείται ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης.

Από το δικαστήριο εξετάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Χριστόδουλου Ξηρού ο ποτοποιός Λεωνίδας Σπυρούδης. Ο μάρτυρας ζει στην Ικαρία και γνωρίζει τον κατηγορούμενο, ο οποίος, όπως είπε, κάθε χρόνο, απο το 1987 συμμετείχε στη διοργάνωση τοπικού πανηγυριού και ήταν ταμίας. Ο κ. Σπυρούδης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν θα μπορούσε αυτός ο άνθρωπος να σηκώσει όπλο και να σκοτώσει άνθρωπο.

Πηγή: ΑΠΕ