Πολιτική
Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2003 13:02

Εκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν τις απογευματινές και βράδυνες ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στα κεντρικά και Βόρεια διαμερίσματα.

Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν μεταξύ 33 και 35 βαθμών στη βόρεια Ελλάδα και μεταξύ 36 και 38 βαθμών στις υπόλοιπες Ηπειρωτικές περιοχές.

Την Τρίτη και την Τετάρτη (1 και 2/7/03) προβλέπεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και την Τετάρτη η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς.

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέτριοι και στο νοτιοανατολικό αιγαιο πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 17 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 37 και στα νησιά από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική ειδικότερα προβλέπεται αίθριος καιρός, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη αλλά τις απογευματινές ώρες θα συννεφιάσει τοπικά και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατοσε όλη τη χώρα προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις απογευματινές ώρες θα συννεφιάσει στα ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.