Κόσμος
Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2003 10:24

«Αμεση οικονομική βοήθεια ενός δισ. δολ. προς τους Παλαιστινίους», σύμφωνα με δημοσίευμα

Αμεση οικονομική βοήθεια ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων πρότεινε στους Παλαιστινίους η σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Μπους, Κοντολίζα Ράϊς, γράφει σήμερα η εφημερίδα Γεντιότ Αχρονότ.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα, η Κοντολίζα Ράϊς, που είχε το Σαββατοκύριακο συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, Αριέλ Σαρόν και Μαχμούντ Αμπάς, τόνισε ότι η Ουάσινγκτον είναι πρόθυμη να διαθέσει στους Παλαιστινίους «βοήθεια ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων» για την οικονομική ανάκαμψη των κατεχομένων εδαφών.

Την πρόταση αυτή διατύπωσε η Ράις σε συνάντηση που είχε χθες στην Ιερουσαλήμ με τον γενικό γραμματέα του ισραηλινού υπουργικου συμβουλίου Ντοβ Βάϊσγκλας και τον παλαιστίνιο υπουργό Οικονομικών, Σάλαμ Φαγιάντ, γράφει η Γεντιότ.

Στόχος της αμερικανικής βοήθειας είναι η διαμόρφωση του οδικού δικτύου, η κατασκευή νοσοκομείων και κοινωνικών ινστιτουντων για να ενισχύσουν το προφίλ του παλαιστινίου μετριοπαθούς προωθυπουργού έναντι της Χαμάς, που απολαμβάνει μεγάλης δημοτικότητας κυρίως λόγω του δικτύου κοινωνικών ιδρυμάτων που έχει συγκροτήσει στις παλαιστινιακές περιοχές.