Πολιτική
Τρίτη, 01 Ιουλίου 2003 13:19

Δίκη «17Ν» : Δεν θα καλυφθούν τηλεοπτικά οι απολογίες των κατηγορουμένων

Η αντίρρηση που προέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης των αδελφών Ξηρού στο αίτημα της πλευράς των «Θεσπρωτών» για τηλεοπτική κάλυψη των απολογιών των κατηγορουμένων έκλεισε οριστικά το θέμα της παρουσίας τηλεοπτικής κάμερας εντός της δικαστικής αίθουσας.

Ο συνήγορος των Κώστα Καρατσώλη, Ηρακλή Κωστάρη και Παύλου Σερίφη κ. Γιάννης Σταμούλης έθεσε θέμα στο δικαστήριο για ανάκληση της απόφασης απαγόρευσης τηλεοπτικής κάλυψης της διαδικασίας, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να δοθεί δυνατότητα στους κατηγορούμενους να απολογηθούν και να ακουστεί η επιχειρηματολογία τους στην κοινή γνώμη.

Ο κ. Σταμούλης ζήτησε να καλυφθεί τηλεοπτικά και η αγόρευση του εισαγγελέα αλλά και οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

Ο πρόεδρος τόνισε ότι για να αρθεί η απαγόρευση του δικαστηρίου θα πρέπει να συναινέσουν όλοι οι παράγοντες της δίκης.

Το θέμα έληξε όταν ο συνήγορος των αδελφών Ξηρού κ. Γιώργος Αγιοστρατίτης εξέφρασε στο δικαστήριο τη διαφωνία του στο αίτημα Σταμούλη, τονίζοντας ότι στην αρχή της διαδικασίας τάχθηκαν υπέρ της τηλεοπτικής κάλυψης της δίκης ώστε να αναδειχθούν και να φθάσουν στην κοινή γνώμη διάφορα ζητήματα που αφορούσαν τη μεταχείριση των κατηγορουμένων.

Ο κ. Αγιοστρατίτης πιθανολόγησε ότι το θέμα της τηλεοπτικής κάλυψης επανήλθε τώρα καθώς όπως είπε υπάρχει ενδεχόμενο να αναδειχθούν διαφοροποιήσεις που ίσως έχουν οι κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια των απολογιών τους. Οπως είπε ο κ. Αγιοστρατίτης δεν συναινούν σε κάτι τέτοιο.

Η διαδικασία συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης του Νίκου Παπαναστασίου.

Οι συνάδελφοι του κατηγορούμενου, από το χώρο της κεραμοποιΐας κύριοι Μένανδρος Παπαδόπουλος και Βασίλης Καρνάκης τόνισαν στο δικαστήριο ότι ο Νίκος Παπαναστασίου είχε συνεχή και με μεγάλο τζίρο επαγγελματική δραστηριότητα.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων