Κόσμος
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2003 07:15

ΗΠΑ : Εξετελέσθη θανατοποινίτης με ενδοφλέβια ένεση

Η πολιτεία της Οκλαχόμα προχώρησε την Τρίτη στην εκτέλεση άνδρα, ο οποίος πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε τέσσερα άτομα σε διαφορετικές πολιτείες, το 1994.

Ο Λούϊς Έουτζεν Γκίλμπερτ, 31 ετών, πέθανε τρία λεπτά μετά την χορήγηση θανατηφόρου κοκτέϊλ χημικών ουσιών με ενδοφλέβια ένεση.

Ο Γκίλμπερτ εκτελέστηκε για τη δολοφονία της Ροξάν Λιν Ρούντελ στην Οκλαχόμα, μίας εκ των τεσσάρων ατόμων που σκότωσε σε τρεις πολιτείες.

Σύμφωνα με την δικογραφία ο ίδιος και ο συνεργός του αρχικά απήγαγαν την Ρουθ Λουσίλ Λόαντερ από το Οχάϊο, τη μετέφεραν με το αυτοκίνητο της σε απομονωμένη περιοχή, της έκλεψαν 40 δολάρια και στη συνέχεια την πυροβόλησαν τρεις φορές στο κεφάλι.

Επειτα πήραν το αυτοκίνητο της και πήγαν στο Μιζούρι, όπου σταμάτησαν στο σπίτι του Γουΐλλιαμ και της Φλόσι Μπριούερ. Οι δράστες ζήτησαν από το ζευγάρι να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο και αφού μπήκαν στο σπίτι τους έδεσαν και τους πυροβόλησαν στο κεφάλι.

Στη συνέχεια οδήγησαν μέχρι την Οκλαχόμα όπου βρήκαν την Ρούντελ να ψαρεύει μόνη της σε μια απομονωμένη λίμνη. Την έδεσαν σε ένα δέντρο, έψαξαν στην τσάντα της, πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου της και λίγα χρήματα. Στο τέλος την πυροβόλησαν στο κεφάλι, παρόλο που τους παρακάλεσε να μην την σκοτώσουν.

Οι δράστες παραδόθηκαν στο Νέο Μεξικό, όπου ομολόγησαν τα εγκλήματα τους. Ο συνεργός του Γκίλμπερτ, Ερικ Ελιοτ εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, χωρίς δικαίωμα αποφυλάκισης.