Πολιτική
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2003 10:05

Δίκη «17Ν» : Καταθέτουν οι μάρτυρες υπεράσπισης του Σωτήρη Κονδύλη

Με μάρτυρες υπεράσπισης του Σωτήρη Κονδύλη συνεχίζεται η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Η μάρτυρας Ευαγγελία Σωτηροπούλου, κατέθεσε ότι επί χρόνια ο Σωτήρης Κονδύλης ήταν στέλεχος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος, αλλά ουδέποτε προσπάθησε να εξαργυρώσει τη δράση και τη θέση του στην οργάνωση.

Η κ. Σωτηροπούλου χαρακτήρισε πολιτική επιλογή για τον κατηγορούμενο τη συμμετοχή του στη «17 Νοέμβρη», η οποία, όπως υποστήριξε, ήταν σύντομη και αποτελεί μικρή παρένθεση στην πολιτική του διαδρομή.

Η αδελφή του κατηγορουμένου Αναστασία Κονδύλη υποστήριξε ότι παρ'ότι του δόθηκαν ευκαιρίες να ανέλθει, εκείνος ήθελε να παραμείνει εργάτης.

Η μάρτυρας είπε οτι μαζί με τον αδελφό της ήταν στο ΚΚΕ έως ότου διαγράφησαν και στη συνέχεια ο κατηγορούμενος αναζητούσε πιο δυναμικές μορφές πάλης.

«Πιστεύω αυτά που λέει και τα οποία ομολόγησε από την αρχή. Αυτό θα τηρήσει και στην απολογία του. Δεν είναι ήξεις αφήξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Ο γαμπρός του Σωτήρη Κονδύλη Αντώνης Κωνσταντουδάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ότι ο κατηγορούμενος είναι ένας άνθρωπος «ντόμπρος» με έντονο το στοιχείο της ισχυρογνωμοσύνης που δεν αλλάζει ποτέ αυτά τα οποία υποστηρίζει.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων