Αθλητικά
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2003 21:35

Τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004

Τη διαχρονική σχέση της χώρας μας με τους Ολυμπιακούς Αγώνες αναδεικνύουν τα Ολυμπιακά μετάλλια, που θα έχουν πλέον την ελληνική όψη στην μπροστινή πλευρά τους για τις επόμενες διοργανώσεις, σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ.

Η πρόεδρος της «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου, παρουσίασε τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στην Πράγα, χαρακτηρίζοντας ριζοσπαστική την σχετική απόφαση της ΔΟΕ.

«Από την αρχή του διαγωνισμού για τα μετάλλια είχαμε στόχο να προσδώσουμε ελληνικά στοιχεία. Ετσι, από το τεύχος προκήρυξης του διαγωνισμού ζητήσαμε από τους υποψηφίους να συμπεριλάβουν στο σχεδιασμό τους τη Νίκη του Παιωνίου και το Παναθηναϊκό Στάδιο».

Η κυρία Αγγελοπούλου έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός, ότι αλλάζει για πρώτη φορά η κύρια όψη των μεταλλίων μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1928 στο Αμστερνταμ.

Οσον αφορά στα στοιχεία που συνθέτουν την δεύτερη όψη του μεταλλίου είναι τρία: η φλόγα που θα ανάψει στην Ολυμπία, πλαισιωμένη από τους πρώτους στίχους της όγδοης Ολυμπιακής ωδής του Πινδάρου και τρίτον το έμβλημα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Δημιουργός του μεταλλίου είναι η σχεδιάστρια Ελένη Βότση, ενώ θα κοπούν συνολικά 1.130 χρυσά, 1.130 αργυρά και 1.150 χάλκινα μετάλλια.