Πολιτική
Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2003 11:09

Δίκη «17Ν» : Και κριτική Κουφοντίνα για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Με την κατάθεση του μάρτυρα υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Θύμιου Καρβουργιάρη συνεχίζεται η δίκη των κατηγορουμενων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι είχε γνωρίσει στο Παρίσι τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο όχι ως Μισέλ, αλλά με το πραγματικό του όνομα.

«Αν αναγνωριστεί η ενοχή του θα πεθάνει σαν ο ηγέτης μιας νεκρής μεγάλης ιστορίας. Αν βγει από τη φυλακή θα είναι με τη ρετσινιά ενός ανθρώπου που δεν κάλυψε τους συντρόφους του ιδεολογικά και πολιτικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Νωρίς το πρωΐ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας με δήλωσή του στο δικαστήριο παραλλήλισε τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις με την περίοδο μετά τον εμφύλιο πόλεμο, αναφέροντας ότι «η Ελλάδα ξαναζεί λαμπρές μέρες Πιούριφοϊ».

Ο Κουφοντίνας σχολιάζοντας την εκλογή του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ είπε : «η τοποθέτηση του «γιές-μαν» που έδωσε επιτυχείς εξετάσεις υλοποιώντας τους σχεδιασμούς της CIA και του FBI είναι το πρώτο βήμα των αλλαγών που θα ακολουθήσουν και στα δύο μεγάλα κόμματα. Στην κατευθυνση του πλήρους εξαμερικανισμού της πολιτικής ζωής».

Εντονα αντέδρασε στη δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα ο πρόεδρος του δικαστηρίου ο οποίος απάντησε στον κατηγορούμενο : «Πέστε μας τί σχέση έχουμε εμείς εδώ με όλα αυτά. Ηλπιζα ότι θα είχατε καταλάβει ποιοί είμαστε και ποιοί είσαστε».

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων