Πολιτική
Τρίτη, 08 Ιουλίου 2003 10:04

Δίκη «17Ν» : Κατάθεση μάρτυρα υπεράσπισης Αλ. Γιωτόπουλου

Με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίζεται η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Με την έναρξη της διαδικασίας κατέθεσε η μάρτυρας υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, κ. Δέσποινα-Δανάη Μαρουλάκου, η οποία υποστήριξε οτι ήταν μπροστά στη δολοφονία του εκδότη Νίκου Μομφεράτου και του οδηγού του Παναγιώτη Ρουσέτη, στις 21 Φεβρουαρίου του 1985 και δεν είδε να συμμετέχει ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Η κ. Μαρουλάκου επεσήμανε ότι η ίδια τηλεφώνησε στο συνήγορο του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου κ. Γιάννη Ραχιώτη, για να καταθέσει επειδή, όπως είπε, «ήθελε να πει την αλήθεια για να κοιμάται ήσυχη».

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι είχε γνωρίσει τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο όταν ήταν φοιτητής και εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι δεν ήταν στον τόπο της διπλής δολοφονίας, όπως είχε ισχυριστεί ο δημοσιογράφος Κώστας Μπακατσέλος.

«Ημουν ο πρώτος άνθρωπος που πλησίασε το αυτοκίνητο. Ανοιξα την πόρτα να βοηθήσω και είδα έναν άνθρωπο να κινείται. Φώναξα βοήθεια «είναι ακόμη ζωντανός», ανέφερε η μάρτυρας.

Η κ. Μαρουλάκου υποστήριξε ότι είχε δει δύο δράστες που κρατούσαν πιστόλι, αλλά δεν μπορεί να θυμηθεί, όπως είπε, τα χαρακτηριστικά τους, ύστερα από 18 χρόνια.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων