Πολιτική
Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2003 07:16

Από το 1990 ο έλεγχος του «πόθεν έσχες»

Τις πρωτοβουλίες του για τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος, με ενίσχυση του ελέγχου «πόθεν έσχες» των πολιτικών και κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» θα αρχίσει από το 1990.

Σήμερα θα συνεδριάσει για πρώτη φορά και το νέο Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ. Για νέο ξεκίνημα σε κυβέρνηση και κόμμα, έκανε λόγο μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό, ο νέος γραμματέας του κόμματος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος την επόμενη εβδομάδα θα έχει συναντήσεις με τους υπουργούς.

Οι προτάσεις του πρωθυπουργού θα τεθούν σε διάλογο με τα κόμματα, δήλωσε ο Χρήστος Πρωτόπαπας και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να συμμετάσχει, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα».

«Τα μεγάλα λόγια της αναπαλαιωμένης κυβέρνησης δεν εντυπωσιάζουν», σχολίασε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Ο κ. Πρωτόπαπας ερωτηθείς για τον Κώστα Λαλιώτη, είπε ότι αποτελεί κεφάλαιο για το ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε την ελπίδα να δώσει το παρών στις εκλογικές μάχες.