Πολιτική
Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2003 15:43

Αποχώρηση Σάββα Ξηρού από τη δικαστική αίθουσα

«Στείλτε μου την απόφαση στο κελί 12», φώναξε εκνευρισμένος προς τους δικαστές ο Σάββας Ξηρός, που αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα λίγο πριν τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης.

Την οργή του προκάλεσε η επισήμανση του εισαγγελέα έδρας Χρήστου Λάμπρου προς την ψυχίατρο Κατερίνα Μάτσα που κατέθετε για την Αγγελική Σωτηροπούλου, ότι ο κατηγορούμενος προέβη στις ομολογίες του γιατί είχε φόβο ότι θα πεθάνει.

Η κυρία Μάτσα κλήθηκε από την υπεράσπιση της Σωτηροπούλου, γιατί την είχε εξετάσει στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου. Οπως είπε η ψυχίατρος, διαπίστωσε ότι οι συνθήκες κράτησης ήταν πάρα πολύ δύσκολες και τις χαρακτήρισε «αισθητηριακής απομόνωσης», που συντρίβουν την προσωπικότητα του κρατούμενου και πολλές φορές είναι πολύ σκληρότερες από τα σωματικά βασανιστήρια.

Σύμφωνα με την κυρία Μάτσα, η Σωτηροπούλου είχε έντονο συναίσθημα αδικίας, αλλά δεν είχε καταρρεύσει.

Στο δικαστήριο νωρίτερα κατέθεσε ο πολιτικός μηχανικός Ηλίας Τσίπηρας που έχτισε το σπίτι του Δημήτρη Κουφοντίνα και της Αγγελικής Σωτηροπούλου στο Βαρνάβα.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι το κόστος του σπιτιού ήταν 23 έως 25 εκατομμύρια δρχ, ότι η κατασκευή του δεν έχει ολοκληρωθεί και ότι δεν έχει καταβληθεί ακόμη ολόκληρο το ποσό.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης.

Πηγή: ΑΠΕ