Πολιτική
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Λϊγες νεφώσεις στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), που τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος, αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα δυτικά και νότια πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 34 βαθμούς και στα νησιά από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτιροι στα πελάγη ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο μέχρι πολύ ισχυροί με εξασθένηση από το απόγευμα στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα θα υπάρχουν τπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν παροδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και απο το βράδυ ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.