Πολιτική
Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2003 11:30

Δίκη «17Ν» : Την αποβολή μάρτυρα ζήτησε ο πρόεδρος

Την αποβολή του μάρτυρα υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη, κ. Κωνσταντίνου Παλαιστίδη, προέδρου του συλλόγου υπαλλήλων Βιβλίου και Χάρτου, ζήτησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ο κ. Μαργαρίτης εκνευρίστηκε οταν ο μάρτυρας με έντονο ύφος χαρακτήρισε τρομοκρατία τα εργατικά ατυχήματα, τις πλημμύρες, αλλά και τις αποφάσεις δικαστηρίων που κρίνουν παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες εργαζομένων.

- Πρόεδρος : Δεν μπορείτε να υβρίζετε τη δικαιοσύνη της πατρίδας σας. Είστε θρασύτατος.

- Μάρτυρας : Δεν είμαστε το ίδιο. Εγώ παίρνω 700 ευρώ και ξεφορτώνω κούτες και εσείς 5.000 ευρώ και μοιράζετε φυλακές.

- Πρόεδρος: Να αποβληθεί ο μάρτυρας. Θορυβείτε και υβρίζετε το δικαστήριο.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο μηχανικός της Ολυμπιακής Αεροπορίας, συνδικαλιστής κ. Σωτήρης Γεωργόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε την απαγγελία κατηγορίας κατά του Γιάννη Σερίφη «πράξη εκδίκησης γι' αυτό που υπηρέτησε, γι' αυτό που εκφράζει και γι' αυτό που αντιπροσωπεύει».

Ο μάρτυρας τόνισε οτι θα ήταν αδύνατο να εμπλακεί ο Γιάννης Σερίφης σε παράνομες δραστηριότητες, αφού αμέσως θα γινόταν αντιληπτός, καθώς επί σειρά ετών τον παρακολουθούσαν οι αρχές.

Ο γεωπόνος κ. Δημήτρης Καρακώστας, που γνώριζε τον Γιάννη Σερίφη απο το συνδικαλιστικό κίνημα, κατέθεσε στο δικαστήριο οτι ο κατηγορούμενος πίστευε στο μαζικό κίνημα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να έχει σχέση με την «17 Νοέμβρη».

Ο μάρτυρας χαρακτήρισε «λαθεμένες πολιτικές ενέργειες» την δράση της οργάνωσης, η οποία, όπως είπε, δεν εντάσσεται στην μαρξιστική θεώρηση που επιδιώκει την ανατροπή με όρους μαζικούς.

Ο μάρτυρας τόνισε ότι η πρακτική της «17 Νοέμβρη» ουσιαστικά έφερνε σε αδιέξοδο το επαναστατικό κίνημα.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων