Κόσμος
Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2003 12:44

Δύο τραυματίες στην τελευταία ταυροδρομία του Σαν Φερμίν

Δύο άνδρες, που μετείχαν σήμερα στην όγδοη και τελευταία για φέτος ταυροδρομία στα καλντερίμια της Παμπλόνας, ένας Ισπανός και ένας Αμερικανός, τραυματίστηκαν σοβαρά από τα κέρατα ταύρων, κατά την τελευταία ημέρα του φημισμένου πλέον φεστιβάλ των ταύρων, στο πλαίσιο των γιορτών για τον Σαν Φερμίν, στη βόρεια Ισπανία.

Ο Αμερικανός, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρότερα στη μακρά και ριψοκίνδυνη αυτή κούρσα είναι ο Ρόμπερτ Φρέντερικ Φλαρ, 27 ετών, από την Πολιτεία Αρκανσο, που σύμφωνα με τη νομαρχία της Ναβάρας δέχτηκε το χτύπημα από τον ταύρο στην πρωκτική χώρα. Ο δεύτερος τραυματίας που επίσης νοσηλεύεται, είναι ο Χοσέ Λορέντε Γκαρθέρα, 30 ετών που επλήγη στο δεξιό μηρό.

Τουλάχιστον τέσσερις άλλοι νέοι που έλαβαν μέρος στις ταυροδρομίες των προηγούμενων ημερών νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα.

Οι ταύροι πραγματοποίησαν σήμερα την όγδοη και τελευταία «κούρσα» τους στις εορταστικές εκδηλώσεις του Σαν Φερμίν 2003, η οποία διήρκεσε λίγο περισσότερο από τέσσερα λεπτά και ενώ ο αριθμός των θερμόαιμων νέων που έτρεχαν μαζί με αυτούς στους δρόμους, είχε μειωθεί.

Οι εννεαήμερες «Σανφερμίνες» όπως ονομάζονται, κλείνουν τυπικά απόψε και συγκεκριμένα τα μεσάνυχτα, με παρέλαση που θα πραγματοποιήσουν οι λάτρεις του έθιμου αυτού, τραγουδώντας το παραδοσιακό τραγούδι «Pobre de Μi», (Εγώ, ο καημένος), στους δρόμους της παλιάς πόλης.