Πολιτική
Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2003 10:12

Δίκη «17Ν» : Χωρίς τον Σάββα Ξηρό η συνέχεια

«Ε, ας έρχεται που και που να μας λέει μια καλημέρα», ήταν το σχόλιο του προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όταν με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας πληροφορήθηκε απο σωφρονιστικόι υπάλληλο οτι και πάλι ο Σάββας Ξηρός δεν θα παραστεί στη δίκη.

Η διαδικασία συνεχίζεται σήμερα με την κατάθεση του καθηγητή Δημήτρη Σκαρπαλέζου, ο οποίος κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.

Ο καθηγητής, του οποίου η κατάθεση ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι, υποστήριξε οτι ποτέ δεν συνέδεσε τη «17 Νοέμβρη» με τις οργανώσεις που αντιστάθηκαν στη δικτατορία.

Σύμφωνα με τον κ. Σκαρπαλέζο, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι αθώος, αφού τα στοιχεία σε βάρος του δεν τον έχουν πείσει, όπως είπε, για την εμποκή του συμφοιτητή του στη «17 Νοέμβρη».

«Δεν μπορώ να διανοηθώ, είπε ο μάρτυρας, ότι ο αρχηγός της «17 Νοέμβρη» θα ήθελε να βάψει κόκκινο το σπίτι του στη μέση ενός χωριού που όλα τα σπίτια ήταν βαμένα άσπρα».

«Πώς θα το έκανε αυτό; Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένας άνθρωπος με τόσες απαιτήσεις στην αντίσταση, αν ήταν ο αρχηγός της «17 Νοέμβρη», θα είχε ένα δίπλωμα οδήγησης με άλλο όνομα».

«Δεν θα μπορούσε να κάνει ένα τόσο μεγάλο λάθος και δεν μπορώ να πιστέψω οτι τα περίφημα κλειδιά απο τις δύο γιάφκες ήταν μέσα σε ένα καλαθάκι στο σπίτι του. Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων