Κόσμος
Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2003 10:11

Ιράκ : Συνεδριάζει το προσωρινό συμβούλιο διακυβέρνησης

Συνεδριάζει σήμερα στη Βαγδάτη το ιρακινό συμβούλιο προσωρινής διακυβέρνησης, προκειμένου να αποφασίσει τη δημιουργία υπουργείων και να καταρτίσει τον κατάλογο των υπουργών, ανακοίνωσαν επίσημες πηγές στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Το συμβούλιο θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών για να εξετάσει τις υποψηφιότητες των μελλοντικών υπουργών, δήλωσε ο εκπρόσωπος Μοχάμεντ Τζάμπαρ.

Ο αμερικανός πολιτικός διοικητής του Ιράκ, Πολ Μπρέμερ δήλωσε χθες στην Ουάσινγκτον ότι οι Ιρακινοί μπορεί να έχουν νέο σύνταγμα σε διάστημα έξι έως οκτώ μηνών και μετά από εκλογές να σχηματιστεί μιά κυρίαρχη κυβέρνηση σε έναν χρόνο.

«Αν οι Ιρακινοί μπορέσουν να καταρτίσουν ένα σύνταγμα σε διάστημα έξι έως οκτώ μηνών και ακολουθήσει η διοργάνωση εκλογών, είναι πιθανό σε ένα χρόνο να έχουμε μια κυρίαρχη ιρακινή κυβέρνηση», τόνισε ο Μπρέμερ μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Την ίδια ώρα πάντως νέα επίθεση με ρουκέτες δέχτηκε αμερικανική στρατιωτική φάλαγγα στο κέντρο της Φαλούτζα, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μετά την επίθεση ακολούθησε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους αμερικανούς στρατιώτες και τους ιρακινούς αντάρτες, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Η Φαλούτζα, που είναι προπύργιο των Σουνιτών, αποτελεί θέατρο συχνών επιθέσεων εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων μετά το τέλος του πολέμου στο Ιράκ.