Κόσμος
Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2003 13:16

Ιράκ : Αμερικανικά στρατεύματα στόχος επίθεσης με όλμους

Αμερικανικά στρατεύματα, που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο Ιμπν Φιρνάς, βόρεια της Βαγδάτης, έγιναν στόχος επίθεσης με όλμους και ρουκέτες τη νύκτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, χωρίς πάντως να υπάρξουν θύματα, έγινε γνωστό από Ιρακινό αυτόπτη μάρτηυρα.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες υπέστησαν επί σχεδόν πέντε ώρες, από τις 22:00' έως τις 03:00' (τοπική ώρα), επίθεση με βλήματα όλμων και ρουκέτες από μια ομάδα άγνωστων επιτιθέμενων, δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι αμερικανικές δυνάμεις, οι οποίες σταθμεύουν στο μικρό αεροδρόμιο Ιμπν Φιρνάς, που βρίσκεται 5 χλμ. βόρεια της Μπαακούμπα, μιας πόλης σε απόσταση 60 χλμ. βορειοανατολικά της Βαγδάτης, απάντησαν στα πυρά αυτά με τη βοήθεια τροχιοδεικτικών, διευκρίνισε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Σήμερα το πρωί τεθωρακισμένα και οχήματα Χάμβι περικύκλωσαν το μικρό χωριό Χαντίφ, όχι μακριά από το αεροδρόμιο, και τα στρατεύματα του συνασπισμού ψάχνουν τα σπίτια, πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας, ο 30χρονος Ζιάντ Αλι Μοχάμαντ. Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την ανταλλαγή πυρών δεν σημειώθηκαν θύματα.

Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος στη Βαγδάτη δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις πληροφορίες αυτές.