Οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες αποτελούν πολύ μικρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, και τα τρόφιμα που προέρχονται από αυτές πιθανώς να είναι το ίδιο ασφαλή με αυτά των μη τροποποιημένων ποικιλιών, υποστηρίζει βρετανική επιστημονική έκθεση, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Στην έκθεση αναφέρεται πως «δεν επαληθεύτηκε ότι τα προϊόντα αυτά έχουν ανεπιθύμητες για την υγεία επιπτώσεις», όμως δεν βεβαιώνει πως είναι απολύτως ασφαλή.
Η 24μελής επιτροπή που συνέταξε την έκθεση επισήμανε πάντως πως είναι απαραίτητες συμπληρωματικές έρευνες, ειδικά για τις νέες ποικιλίες που εισάγονται στην αγορά.
Η έκθεση απορρίπτει τους ισχυρισμούς των οικολογικών οργανώσεων, ότι οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες θα γονιμοποιήσουν με γύρη τις συμβατικές καλλιέργειες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν «σπόροι» που θα θα βλάψουν τις άλλες καλλιέργειες.