Κόσμος
Τρίτη, 22 Ιουλίου 2003 08:09

ΗΠΑ : Συνελήφθη επειδή έκλεβε ανθρώπινα μέλη από νοσοκομείο

Εγγύηση 10.000 δολαρίων κατέβαλε για να αφεθεί ελεύθερος το Σαββατοκύριακο ένας άνδρας από την Καλιφόρνια, ο οποίος κατηγορείται πως έκλεβε ανθρώπινα μέλη, μεταξύ αυτών και δύο κεφάλια, από τοπικό νοσοκομείο και τα έκρυβε στο σπίτι του, ανακοίνωσε χθες η αστυνομία.

Εκπρόσωπος του σώματος από το Ντέιβις, μία πολίχνη 75 χλμ. δυτικά του Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε πως ο Ντέιβιντ Λόρενς Μπιλ θα δικασθεί στις 18 Αυγούστου από δικαστήριο της βορείου Καλιφόρνια, με την κατηγορία της κλοπής ανθρωπίνων μελών, περιλαμβανομένων δύο διατηρημένων κεφαλών κι ενός κορμού, με πρόθεση να τα ανατάμει, ή να τα πωλήσει.

Η αστυνομία είχε από καιρό την υποψία πως ο 46-χρονος άνδρας έκλεβε τα ανθρώπινα μέλη από περιέργεια. Συνελήφθη επί τω, μακάβριω, έργω την περασμένη Παρασκευή.

Ο Μπιλ εργαζόταν από το 1991 έως το 2000 σε μία εταιρεία που είχε αναλάβει τη μεταφορά των ανθρωπίνων υπολειμμάτων από το κέντρο υγείας του Ντέιβις κι από το τοπικό νεκροτομείο στο κρεματόριο.

Ο τοπικός ιατροδικαστής πήρε στην κατοχή του τα μέλη που βρέθηκαν στο σπίτι του Μπιλ και προσπαθεί να βρεί σε ποιόν ανήκουν.