Πολιτική
Τρίτη, 22 Ιουλίου 2003 18:11

2004: Υπεγράφη η σύμβαση για το Διατροφικό Πρόγραμμα

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση με την οποία ανατίθεται, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό, το Διατροφικό Πρόγραμμα του Ολυμπιακού Χωριού στην εταιρεία Aramarkdasko Α.Ε., η οποία προήλθε από τη συνένωση των εταιρειών Aramark και του ομίλου εταιρειών Δασκαλαντωνάκη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σύμβαση που αφορά διατροφικό έργο και έχει υπογραφεί ποτέ στην Ευρώπη, ύψους 34 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα σχετική ανακοίνωση.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος επεσήμανε ότι η αντίστοιχη σύμβαση στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ είχε υπογραφεί λίγες μέρες πριν την έναρξη λειτουργίας, ενώ τώρα υπογράφεται ένα χρόνο πριν.

Παράλληλα, ανέφερε ότι καινοτομία της σύμβασης αποτελεί το γεγονός πως ο ανάδοχος παροχής υπηρεσιών διατροφής είναι ταυτόχρονα υπεύθυνος για την παροχή και την εγκατάσταση της κουζίνας, η οποία διαθέτει δυναμικότητα παραγωγής 6.000 γευμάτων την ώρα.

Σημειώνεται ότι η Aramark έχει μεγάλη εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών διατροφής σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία ξεκινά από τους Ολυμπιακούς στο Μεξικό.