Πολιτική
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2003 09:06

Επισκόπηση αθηναϊκού Τύπου

H αντιπαράθεση κυβέρνησης-Νέας Δημοκρατίας, η αλλαγή του εκλογικού νόμου, η δίκη της «17 Νοέμβρη» και τα μέτρα διαφάνειας στο πολιτικό σύστημα της χώρας, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου. Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) : «4.138 θέσεις σε Δημόσιο, Οργανισμούς και 7.500 διορισμοί εκπαιδευτικών. Οσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι».

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) : «Πιάστηκαν 200 «λαδιάρηδες» στο Δημόσιο. Σήκωσαν τα μανίκια στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης».

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ : «Στο ψυγείο η Ελλάδα αναστενάζει. 10% ακρίβυναν τα τρόφιμα σ'ένα χρόνο».

* Η ΑΠΟΦΑΣΗ : «Τι τρέχει με τον Κωνσταντίνο. Γιατί πήγε για μαγνητική τομογραφία στον «Εγκέφαλο», τι εξετάσεις έκανε, ποιόν γιατρό είδε στη Βασιλίσσης Σοφίας».

* Η ΑΥΓΗ : «Κομισιόν εγκαλεί Αθήνα για το κοκτέϊλ μόλυνσης. Ενα βήμα πριν από το ευρώ-Δικαστήριο για την ατμοσφαιρική ρύπανση».

* ΑΥΡΙΑΝΗ : «Ωμή παρέμβαση Βαρθολομαίου στα εσωτερικά της Εκκλησίας μας. Πάει να βάλει τους Τούρκους από την πίσω πόρτα στις Μητροπόλεις».

* ΤΟ ΒΗΜΑ : «Εκτός Χρηματιστηρίου βουλευτές, δήμαρχοι κ.λπ. Απαγορεύεται να «παίζουν» στη Σοφοκλέους οι αιρετοί άρχοντες».

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ : «Ολες οι αλλαγές στην ασφάλιση ελεύθερων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων. Ο αναλυτικός χάρτης σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο του ΟΑΕΕ».

* ΕΘΝΟΣ : «Βενζίνη «μπόμπα» καταστρέφει τα Ι.Χ. Οργιο νοθείας και λαθρεμπορίου στα καύσιμα».

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ : «Για τα... μπάζα βλέπει την κυβέρνηση ο Κ. Μητσοτάκης. «Με την σημερινή κυβέρνηση, προκοπή η Χώρα δεν θα δει», δηλώνει ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ : «Στα σκουπίδια απόρρητα έγγραφα της Κύπρου. Τα έβλεπαν δεκάδες περαστικοί, ακόμα και Τουρκοκύπριοι».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ : «Δημόσιο : Οι αυξήσεις μισθών σε όλα τα κλιμάκια. Υπουργείο Οικονομικών : Ολοι οι πίνακες με τα ποσά των νέων αποδοχών».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : «Συνταγή για μονιμοποίηση. Συμφωνία για 5.500 γιατρούς του ΙΚΑ ανοίγει δρόμους».

* ΕΣΤΙΑ : «Απάτη αλά ΠΑΣΟΚ. Προσφέρει σε ΚΚΕ-Συνασπισμό 3 έδρες».

* Espresso : «Εμφανίζουν μοντέλο του «Πρωϊνού καφέ» να εκδίδεται. Αναστάτωση στον ΑΝΤ1 από δημοσίευμα».

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : «Ανεργία και ανασφάλεια οι αγωνίες των Ελλήνων. Δεν εμπιστεύονται κυβέρνηση και κόμματα, κατά την Eurostat».

* Ο ΛΟΓΟΣ : «Μονιμοποιούνται χιλιάδες γιατροί του ΙΚΑ. Συμφωνία του υπουργείου Εργασίας με την ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί το Σεπτέμβριο στη Βουλή».

* ΤΑ ΝΕΑ : «Τους «κάρφωσε» ο άνθρωπος που τους έκρυβε. Νεκροί οι δύο γιοί του Σαντάμ».

* ΝΙΚΗ : «Κατηγορώ από Σημίτη. «Αμέτοχος καιροσκόπος» η Νέα Δημοκρατία».

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : «Ναυάγιο «Εξπρές Σαμινα» : Μεθόδευσαν πόρισμα-προσβολή στους 80 νεκρούς».

* Traffic News : «Οικογένεια έκανε σεξ 2 επί 2 στην Πάτρα. Σοκ με αιμομιξία στην Αχαΐα. Απίστευτα δίδυμα φρίκης: πατέρας-κόρη, μάνα-παππούς».

* Η ΧΩΡΑ : «Σούπερ νοθεία στα καύσιμα. Ενώ καίνε οι τιμές, οι καταναλωτές δέχονται νέο χτύπημα».