Πολιτική
Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2003 15:08

Απερρίφθη το αίτημα του Σ. Ξηρού να απολογηθεί τελευταίος

Με την απολογία του Δημήτρη Κουφοντίνα ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο Κουφοντίνας απαντώντας σε ερωτήσεις συνηγόρων υπεράσπισης υποστήριξε ότι στο παρελθόν έχουν υπάρξει αρκετές αποχωρήσεις από την οργάνωση, ενώ τόνισε ότι δεν ανήκει στην πρακτική του επαναστατικού κινήματος η απειλή θανάτωσης μελών που επιθυμούν να μην συμμετέχουν πια.

Ο Κουφοντίνας χαρακτήρισε τον Σάββα Ξηρό πολύτιμο σύντροφο και συναγωνιστή του. Αύριο είναι η σειρά της απολογίας του Σάββα Ξηρού. Ο κατηγορούμενος ωστόσο γνωστοποίησε σήμερα στο δικαστήριο μέσω του συνηγόρου του Γιώργου Αγιοστρατίτη ότι δεν επιθυμεί να προσέλθει να απολογηθεί, αφού το δικαστήριο δεν έχει αποφανθεί επί του θέματος των προανακριτικών απολογιών του. Αν δηλαδή θα τις κάνει δεκτές ή θα τις θεωρήσει άκυρες, υιοθετώντας τον ισχυρισμό του ότι είναι προϊόν ψυχολογικής βίας.

Ο Ξηρός υπέβαλε επίσης αίτημα να απολογηθεί στο τέλος, ώστε να συνεκτιμήσει, όπως διαμήνυσε, ορισμένα πράγματα. Στο αίτημα αντέδρασαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του Σάββα Ξηρού και ζήτησε αύριο το πρωϊ να παραβρίσκεται στη δικαστική αίθουσα.

Πηγή: ΑΠΕ