Πολιτική
Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Αρχικά αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 19 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 37 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο, σε όλη τη χώρα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο θα είναι τοπικά αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο αργότερα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.