Πολιτική
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2003 15:20

Σ. Ξηρός: Αρνήθηκε να απολογηθεί και αποχώρησε

Αρνήθηκε ο Σάββας Ξηρός να απολογηθεί, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του δικαστηρίου με την οποία απορρίφθηκαν οι ισχυρισμοί του όσον αφορά τις ομολογίες του.

Ο κατηγορούμενος κατηγόρησε το διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, Χαράλαμπο Ρούσσο για ανοχή που, όπως είπε, επέδειξε στα βασανιστήρια τα οποία υπέστη κατά τη διάρκεια νοσηλείας του.

Οπως ισχυρίστηκε, τα μέλη του δικαστηρίου είναι συνένοχοι και συναυτουργοί σε ό,τι του συνέβη.

«Δεν θα μπώ σε καμία συναλλαγή, δεν με ενδιαφέρει αν μείνω όλη μου τη ζωή στη φυλακή, δεν θα με δελεάσετε με καραμελίτσες», απάντησε στον εισαγγελέα έδρας Χρήστο Λάμπρου, ο κατηγορούμενος και αποχώρησε απο το δικαστήριο. Ο κ. Λάμπρου προέτρεψε τον Σάββα Ξηρό να παραμείνει στη στάση που κράτησε το περασμένο καλοκαίρι, προσθέτοντας, «μην γίνεις το τραγικό πρόσωπο της ιστορίας».

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας έδρας Βασίλης Μαρκής έθεσε υπόψη του δικαστηρίου το θέμα που ανέκυψε με την αποχώρηση του κατηγορουμένου, κατά πόσον, δηλαδή, θα πρέπει να εξεταστεί ή όχι απο τους συνηγόρους υπεράσπισης κατηγορουμένων στους οποίους ο Σάββας Ξηρός αναφέρεται στις προανακριτικές ομολογίες του.