Κόσμος
Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2003 11:15

Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ

Ενας Αμερικανός στρατιώτης της 4ης Μεραρχίας Πεζικού σκοτώθηκε και δύο συνάδελφοί του τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης με αυτόματα όπλα χθες το βράδυ βορειο-ανατολικά της Βαγδάτης, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αμερικανικός στρατός διευκρινίζεται ότι η επίθεση σημειώθηκε στις 23:00' τοπική ώρα σε περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Μπαακούμπα, πρωτεύουσας της επαρχίας Ντιγιάλα, πυο συνορεύει με το Ιράν.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατιωτικό εκπρόσωπο, οι Αμερικανοί στρατιώτες απάντησαν στα πυρά τραυματίζοντας «τέσσερα άτομα, τουλάχιστον τρία από τα οποία συμμετείχαν στην επίθεση».

Εξάλλου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πέντε βλήματα όλμου εκτοξεύθηκαν τη χθεσινή νύκτα εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο της Μπαακούμπα. Οι αμερικανικές δυνάμεις απάντησαν κάνοντας χρήση διαφόρων όπλων. Οι Αμερικανοί στρατιώτες συνέλαβαν τέσσερις χωρικούς στους κοντικούς αγρούς.

Οι αντιαμερικανικές επιθέσεις έχουν ενισχυθεί τις τελευταίες ημέρες στην επαρχία Ντιγιάλα. Το περασμένο Σάββατο τρεις στρατιώτες της 4ης Μεραχίας Πεζικού σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίσθηκαν σε επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον των Αμερικανικών στρατιωτών μπροστά από το παιδιατρικό νοσοκομείο της Μπαακούμπα.

Την Κυριακή ένα αμερικανικό τεθωρακισμένο άρμα που βρισκόταν μπροστά στο γενικό νοσοκομείο της Μπαακούμπα δέχθηκε επίθεση με ρουκέτες. Ενας αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Τουλάχιστον 51 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε μάχες στο Ιράκ από την 1η Μαΐου, οπότε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους ανακοίνωσε τον τερματισμό των ευρείας κλίμακας πολεμικών επιχειρήσεων στη χώρα. Πενήντα έξι ακόμη Αμερικανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί εκτός μάχης στο Ιράκ.