Πολιτική
Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2003 10:29

Επίθεση Αλέκας Παπαρήγα για την πολιτική της κυβέρνησης

Σκληρή επίθεση, εφ'όλης της ύλης, εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Αλέκα Παπαρήγα, χαρακτηρίζοντας όλες τις πρόσφατες πρωτοβουλίες, μικροκομματικού χαρακτήρα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, η κ. Παπαρήγα δήλωσε κατηγορηματικά, ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να προσέλθει στον διάλογο για τον εκλογικό νόμο, επισημαίνοντας μάλιστα τον συμβολικό πολιτικό χαρακτήρα της άρνησης.

«Ο λαός μπορεί να εκφραστεί κατά του δικομματισμού και με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο», είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι με τις αλλαγές που επιχειρεί, ουσιαστικά θέλει να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα και συγχρόνως να διατηρήσει τον δικομματισμό.

Σε ό,τι αφορά την πρωτοβουλία για τον έλεγχο «πόθεν έσχες», η κ. Παπαρήγα, υποστήριξε ότι τα προβλήματα του δημοσίου βίου, δεν λύνονται με οικειοθελείς κομματικές διαδικασίες, διαδικασίες οι οποίες είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου, όπως είπε.

Σφόδρα επικριτική και στη στάση της κυβέρνησης, εναντίον των δήμων. «Ολα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός περί ενίσχυσης του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να περιοριστεί ο δημαρχοκεντρικός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν ήταν παρά αμπελοφιλοσοφίες» δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, προαναγγέλοντας εμμμέσως την αρνητική τοποθέτηση του κόμματός της στη Βουλή.