Πολιτική
Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2003 10:21

Δίκη «17Ν»-Ερωτήσεις συνηγόρων

Με ερωτήσεις που υποβάλλουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στον Πάτροκλο Τσελέντη συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο κατηγορούμενος ανάμεσα σε άλλα υποστήριξε ότι αρχή της 17 Νοέμβρη ήταν όλα τα μέλη να λαμβάνουν ενεργό ρόλο σε εκτελέσεις για λόγους αλληλεγγύης, όπως είπε, μεταξύ τους.

Ο Τσελέντης υποστήριξε επίσης ότι δεν φοβήθηκε ποτέ την τιμωρία ή οποιαδήποτε άλλη αντίδραση της οργάνωσης όταν αποφάσισε να αποχωρήσει.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την ολοκληρωση της εξέτασης του Τσελέντη από την πολιτική αγωγή και την υποβολή ερωτήσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων στους οποίους αναφέρθηκε απολογούμενος ο κατηγορούμενος.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Τσελέντη αναμένεται να αποφανθεί το δικαστήριο και για το αίτημα που υπέβαλε χθες ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Λυκουρέζος για κατ΄αντιπαράσταση εξέταση του Τσελέντη με τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο. Ο ίδιος ο Γιωτόπουλος πάντως φέρεται να μην έχει αντίρρηση να εξεταστεί με τον συγκατηγορούμενό του.

Πηγή: ΑΠΕ