Πολιτική
Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2003 11:44

Γιωτόπουλος: «Ναι» στην κατ' αντιπαράσταση εξέταση με Π. Τσελέντη

«Ναι» στην κατ΄ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον Πάτροκλο Τσελέντη είπε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος όμως διευκρίνισε ότι θέλει να βρεθεί ενώπιος ενωπίω με τον συγκατηγορούμενό του, αφού ολοκληρωθεί και η δική του απολογία.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης του Πάτροκλου Τσελέντη από την πολιτική αγωγή ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Μαργαρίτης απευθύνθηκε προς τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο λέγοντάς του να σηκωθεί και να πλησιάσει το βήμα του μάρτυρα.

«Σηκωθείτε κύριε Γιωτόπουλε να σας δούμε. Ελάτε να τα πούμε. Ελάτε να τα πείτε εδώ οι δυο σας», είπε ο πρόεδρος στον Γιωτόπουλο δείχνοντας τον Πάτροκλο Τσελέντη.

Ο Γιωτόπουλος απάντησε στον πρόεδρο ότι θα εξεταστεί με τον Τσελέντη μόνο αφού απολογηθεί και ο ίδιος. «Ο κύριος εδώ είπε ψέματα που είναι φρέσκα. Κατέρρευσε ο Μπακατσέλος και πάνω του (σ.σ. στον Τσελέντη) θέλουν να φτιάξουν καινούργιο οικοδόμημα για να δικαιολογήσουν τις απολαβές τους όλοι αυτοί οι κύριοι εδώ (σ.σ. αναφέρεται στην πολιτική αγωγή). Να σας θυμίσω κ. Εισαγγελέα τι λέγατε για τον Μπακατσέλο; Λέγατε “σας είδε κ. Γιωτόπουλε” να είστε πιο σεμνός έπρεπε να κάνετε την αυτοκριτική σας».

Εισαγγελέας Λάμπρου: «Δεν σας νοιάζει να αποδείξετε την αθωότητά σας; Για ελάτε κ. Γιωτόπουλε. Εδώ είναι ο κ. Τσελέντης. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα».

Στο δικαστήριο ανέβηκαν οι τόνοι όταν ο πρόεδρος ζήτησε από τους συνηγόρους του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου να προηγηθούν των υπολοίπων συνηγόρων υπεράσπισης στην εξέταση του Τσελέντη.

Ο συνήγορος του Βασίλη Τζωρτζάτου κ. Κώστας Παπαδάκης ζήτησε από τον πρόεδρο να τηρηθεί η σειρά των κατηγορουμένων στην εξέταση του Τσελέντη, κάτι που ο κ. Μαργαρίτης αρνήθηκε. Η άρνησή του προκάλεσε το σχόλιο του κ. Ραχιώτη, συνηγόρου υπεράσπισης του Γιωτόπουλου που θεώρησε όπως είπε, ότι ο πρόεδρος επιθυμεί να δημιουργήσει ένταση ενόψει της υποβολής ερωτήσεων στον Τσελέντη από την υπεράσπιση.

Ο πρόεδρος επέμεινε ν΄ αρχίσει η εξέταση του Τσελέντη από τους συνηγόρους του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου. Απαντώντας σε ερωτήσεις του κ. Ραχιώτη ο Τσελέντης υποστήριξε ότι δεν είπε προανακριτικά όσα είπε τώρα για τον Γιωτόπουλο γιατί δεν τα θυμόταν και γιατί τον ρωτούσαν περισσότερο για τη δική του συμμετοχή και όχι για τον ρόλο του Γιωτόπουλου.

Κατηγόρησε επίσης τον φερόμενο ως καθοδηγητή της 17 Νοέμβρη ότι προσπαθεί να τον επιβαρύνει με τις δολοφονίες του αστυνομικού Χρήστου Μάτη, στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας Πετραλώνων, και του εκδότη Νίκου Μομφεράτου: ''Χθες ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος προσπαθούσε να πείσει στην φυλακή τον Βασίλη Τζωρτζάτο και τον Παύλο Σερίφη ότι εγώ δολοφόνησα τον Μάτη και τον Μομφεράτο''.

Η διαδικασία συνεχίζεται με ερωτήσεις του κ. Ραχιώτη προς τον Πάτροκλο Τσελέντη.

Πηγή: ΑΠΕ