Πολιτική
Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2003 14:28

Ανέβηκαν οι τόνοι στη δίκη της «17Ν»

«Δόλο» απέδωσε στον Πάτροκλο Τσελέντη ο συνήγορος του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου κ. Γιάννης Ραχιώτης υποστηρίζοντας οτι ο κατηγορούμενος με την απολογία του επιχειρεί να στηρίξει και να τεκμηριώσει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας που αποδίδεται στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο για την συντριπτική πλειοψηφία των ενεργειών της «17Ν».

«Θα σας δώσω αυτό που θέλετε και θα βγώ εγώ απ' έξω», ανέφερε ο κ. Ραχιώτης προσπαθώντας να συνοψίσει σε μία φράση το σκεπτικό που κρίνει ότι έχει ο Τσελέντης. Τα σχόλια του κ. Ραχιώτη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των κ.κ. Θωμά Παπαγιάννη και Αριστείδη Οικονομίδη συνηγόρων υπεράσπισης του Τσελέντη. Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε ιδιαίτερα και μάλιστα ήταν η πρώτη φορά απο την αρχή της δίκης τον περασμένο Μάρτιο που σημειώθηκε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ υπερασπιστών των κατηγορουμένων.

Ο κ. Παπαγιάννης με φανερό εκνευρισμό για τις συνεχείς αιτιάσεις του κ. Ραχιώτη όσον αφορά τον Τσελέντη κάποια στιγμή είπε στο συνήγορο του Γιωτόπουλου «όταν σας είπα ότι ο Τσελέντης υποστηρίζει πως δεν ήταν στην υποθεση Μομφεράτου ο Γιωτόπουλος πανηγυρίζατε. Τώρα αυτή τη στιγμή τι λέτε;».

Ραχιώτης: Αυτή τη στιγμή αποκαλύπτεται το σενάριο.

Παπαγιάννης: Δεν είναι σενάριο. Ό,τι συζήτησα με τον πελάτη μου και σας μετέφερα είναι ένα γεγονός.

Στους διαξιφισμούς των δυο συνηγόρων παρενέβη ο πρόεδρος ο οποίος εκνευρισμένος τους είπε: «Δεν επιτρέπεται να αποκαλύπτονται εδώ μέσα μυστικά που ελέχθησαν. Επιτρέπεται να εμφανίζεται ο κατηγορούμενος σαν καταδότης».

Στο διάλειμμα της δίκης ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος επανέλαβε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ότι ο Τσελέντης σκόπιμα ψεύδεται ενώ προανήγγειλε την πρόθεσή του να υποβάλει ερωτήσεις στον συγκατηγορούμενό του.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση του Πάτροκλου Τσελέντη από τον έτερο συνήγορο του Γιωτόπουλου κ. Κώστα Χρυσικόπουλο.

Πηγή: AΠΕ